Зафиров от Бузлуджа: Лявото няма да бъда раздробено и разделено, а мощен фактор в политическия живот

27 Юли 2024 13:11
Зафиров от Бузлуджа: Лявото няма да бъда раздробено и разделено, а мощен фактор в политическия живот Снимка: Нова телевизия

„Всеки истински социалист е добре дошъл при нас“. Този призив отправи и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров от Бузлуджа в ефира на Нова телевизия и честити празника 133 години организирано социалистическо движение в България на всички социалисти, цитиран от пресцентъра на БСП.
Той припомни, че вчера е подписано общо Обръщение към българския народ от 17 леви партии, което е заявка за обединение и общ път към следващите избори и тяхното спечелване. „Дадохме ясна заявка лявото да бъде основен политически фактор в управлението на страната“, категоричен бе Зафиров.
Атанас Зафиров подчерта, че Бузлуджа е свято място за всеки един социалист. „Това е мястото на началото на нашата партия, на организираното социалистическо движение и всеки социалист трябва да я носи в сърцето си, да може да превъзмогва и личните си страсти, страхове и притеснения“, коментира той. По думите му левите трябва да се обединят около общите си цели и идеали. Зафиров заяви вярата си, че днес всеки истински социалист ще бъде на Бузлуджа.
„Убеден съм, че процесът на консолидация вляво е необратим. Дадохме ясна заявка, че ще вървим заедно към реализиране на общите ни цели и идеи, а те са много повече от нещата, които ни разделят. Това е сигнал към левия избирател, че лявото няма да бъда раздробено и разделено, а мощен фактор в политическия живот на страната“, каза още той. По думите му, ако се стигне до предсрочни избори, левите ще се явят заедно, за да станат първа политическа сила или основна алтернатива на статуквото и модела „ГЕРБ“. „Сега пристигат и хората, които изпълват със съдържание нашия слоган: Заедно! Началото е Бузлуджа!“, заяви Зафиров.