Костадинов: Освобождаването на Славчев не мина за два гласа. От ПП-ДБ липсваха четири човека

20 Сеп 2024 10:28

Освобождаването на Антон Славчев не мина за два гласа. От ПП-ДБ липсваха четири човека. Защо това не беше отбелязано никъде, като един от вносителите - Кирил Петков отсъстваше. Зададох въпрос на Асен Василев защо го няма? Отговор на получихме.

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред медии в парламента.

Вчера имахме пасивна съпротива за приемането на декларацията по отношение на политики от страна на държавата за преодоляване на демографската катастрофа. В продължение на два месеца работна група от експерти, работиха за изграждането на демографски кризисен план, беше взето решението да се изготви обща декларация. Предложението беше да се внесе от всички членове на комисията, за да не е партийна. Абсолютно всички политически сили, без ПП-ДБ подкрепиха. С една декларация няма да се реши проблемът, но трябва да се започне от някъде. Искахме, в края на този парламент, да покажем, че можем да се обединим поне в една обща политика, обясни Костадинов.

По думите му най-големият проблем на България е, че изчезва. "Дори в това ПП-ДБ показаха деструктивно поведение. Те за пореден път показаха, че са вредни", каза още той.