КПК и прокуратура влязоха в хасковските Минерални бани

20 Сеп 2024 14:22

Спецакция се провежда в с. Минерални бани, съобщи Нова телевизия. Селото е център на едноименната община в област Хасково.

В акцията участват служители на Комисията за противодействие на корупцията (КПК, бувшата КПКОНПИ - б. р.). Софийската градска прокуратура (СГП)/

Извършва се проверка в имот, свързан с кмета на общината Мюмюн Искендер.

БНТ информира, че проверяват имоти на семейството на кмета, който се обяви в подкрепа на почетния председател Ахмед Доган при разцеплението в ДПС.

Тази сутрин униформени служители са влезли в сградата на общината и в хотел, свързан с Мюмюн Искендер.

"Съобщиха ми, но не знам за какво става въпрос. Пътувам от Турция за Минерални бани. Всичко очаквам, като виждам какво се случва в държавата. Нищо не ме притеснява, това не е първата проверка, на която съм подложен", коментира Искендер. Той уверява, че няма притеснения по отношение на работата си като кмет, както и за действия на близките си.

Припомняме, че Тимур Халилов от ДПС без Пеевски или Алианс за права или свободи, както ще се яви формацията на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, днес алармира за натиск и репресия за въздействие върху предизборна кампания. Той се оплака от акции срещу актива на ДПС в страната. По думите му областният управител на Хасково ясно и неприкрито работи за коалицията ДПС - Ново начало и се използва за всяване на страх и психоза в обществото.