Костадинов: У нас има страх Тръмп да спечели изборите, така че дано ги спечели

21 Сеп 2024 11:26

Нашата страна е изключително зависима, нашето гражданско общество е подменено от подменени псевдограждански говорители. На практика българската държава е отвлечена и завзета и ние трябва да си я върнем. Това коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

По отношение на закона за чуждестранните агенти Костадинов каза, че са го вкарали за четвърти пореден път в четвърти пореден парламент, но този законопроект всъщност си е изпълнил задачата.

Очевидно няма да бъде приет, разбира се, но още преди да бъде приет, той работи. Не знам защо направиха този път толкова истерична реакция американските медии в България. Предишните три пъти доста по-обрана беше реакцията. Но сега явно прозира истерия и страх. Особено с оглед на това, че в САЩ идват избори, които ще бъдат буквално след два месеца и там може да спечели Тръмп. Дано да спечели Тръмп. В резултат на това може би има наистина много сериозен страх да не би в България да се пропука още повече американското господство и точно поради тази причина те изкараха всичките си агенти на светло, коментира Костадинов.

Относно скандала със знамето по време на визитата на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова в София, Костадинов каза: „Снимат се на фона на българското знаме и на фона на знамето на Европейския съюз - тази снимка обаче никой не казва откъде е. Снимката е направена от фотографа на Давкова. Тоест тя си води със себе си фотограф, който снима и тя ги пуска. Това е снимка, която излиза оттам, а не от нас. В резултат на което те започват да се възмущават на собствената направена от тях снимка. Какво означава това? Това означава, че е целенасочено търсена провокация“.

Костадин Костадинов посочи още, че са предложили и внесли в деловодството на парламента декларация, която е насочена не толкова срещу Република Северна Македония, а "към нашите така наречени партньори, за да видят за какво става въпрос". Защото македонската пропаганда е силна и тя се опитва да обясни, че България спъва Македония.

България не спъва Македония. Как така може да спъваш втората българска държава на Балканския полуостров, добави още той.