Балабанов: ИТН ще бъде незаобиколим фактор в следващия парламент

21 Сеп 2024 12:30
Балабанов: ИТН ще бъде незаобиколим фактор в следващия парламент © БТВ

В 51-вия парламент българските граждани имат историческа възможност да пренаредят политическия пъзел като излязат и гласуват. Това обяви в интервю за предаването „Тази събота“ по bTV депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов.

Той напомни, че при ниска избирателна активност има голяма опасност след изборите на 27 октомври да има отново избори за парламент.

В рамките на 50-ото Народно събрание партията на Слави Трифонов получи третия мандат за съставяне на редовен кабинет. По думите на Балабанов ИТН е успяла да осигури нужното мнозинство в някакъв етап от преговорите с други партии в парламента.

Вечерта, преди да върнем третия мандат, успяхме да съберем мнозинство, извън ГЕРБ и ДПС, извън Бойко Борисов и Делян Пеевски. Човекът, който каза „не“ на нещо подобно, се казва Кирил Петков, каза Балабанов.

Относно предложението на ПП-ДБ за експертен кабинет с равно отдалечен от всички партии премиер депутатът от ИТН напомни, че неговата партия първа е лансирала идеята за експертно правителство.

„Ние поставихме фундамента и основата на нормалния диалог в парламента. Програмата, която одобриха всички, ще е основа за разговорите в 51-вия парламент, защото ИТН ще бъде незаобиколим фактор“, подчерта Станислав Балабанов.