Джаз музикантът Петър Салчев представя „линиите на живота“ в едноименен нов албум

15 Фев 2023 13:03

 

След повече от 7 години пауза на звукозаписна и издателска дейност, изпълнени с подчертан фокус към живия контакт с публиката, като солист, продуцент и организатор на множество проекти, осъществени с плеяда от изтъкнати български и чуждестранни артисти от световната сцена, днес по естествен начин ПЕТЪР САЛЧЕВ е готов и представя на своята публика и верни почитатели нов албум със заглавие LIFE LINES.

Официалното представяне на албума в Пловдив е на 2 март 2023г. от 21 часа в Bee Bop Café.

Оригиналният замисъл на проекта включва запечатани мигове, рефлексии по пътя към себе си, извървян от артиста във важен, интересен и пълен със споделяне етап от живота му. Всичко това е мултиплицирано във фини метафорични текстови послания, изпълнени с радост, болка, любов и човечност.

Думите са вплетени в елегантни музикални линии, които заедно тежат с онази сила, която е възможна само от смесването на поезия и музика. Звуковата картина съпътстваща текста, на пръв поглед доминиращ в проекта, е замислена в деликатна фузия – в едно удивително сливане между акустичен звук на пиано, контрабас, ударни инструменти, виолончело и флюгелхорн, ситуиран в интересен електронен амбиенс.

Участници в проекта са: Петър Салчев – музика, текст, Костас Магинас – електроника, китари и аранжименти, Адам Сиагас - електро амбиенс, Росен Захариев – тромпет, перкусии и Петя Иванова – текст, редакции, вдъхновение.

Музиката се разпространява с подкрепата на Министерството на културата на България. Новият албум ще бъде представен още в градовете: Солун - на 1 март, Бургас - на 3 март и в Плевен - на 8 септември.

Main Menu