Трите пловдивски деца от „Като две капки вода за всяко дете” гостуваха на община Пловдив

17 Фев 2023 16:56

 

Трите талантливи деца от пловдивската школа „Арт Войс Център“, които участваха в благотворителната инициатива „Като две капки вода за всяко дете” с UNICEF - Елена Василева, Елизабет Кирова и Георги Димкин, гостуваха днес в община Пловдив, заедно с музикалния си педагог и ментор Руми Иванова. Посрещна ги лично Кметът Здравко Димитров в заседателната зала на администрацията. На срещата присъстваха още заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, експертите от отдел „Култура“ и медии. Към срещата малко по-късно се присъедини и заместник-кметът Тодор Чонов.
Здравко Димитров поздрави сърдечно децата за отличното им представяне и големия успех, който пожънаха в благотворителната инициатива, в която ангелогласната 11-годишна асеновградчанка Елена Василева спечели първото място в един отбор с певицата ДесиСлава, прекрасната Елизабет Кирова се изяви на сцената с Люси Дяковска, а чаровният Георги Димкин пя заедно с Ненчо Балабанов.
„Вие сте потвърждение, че в Пловдив се раждат големи таланти. Наша е отговорността като администрация и като родители да се грижим тези таланти да растат спокойно и да се развиват. Вие сте днешните герои!“, каза кметът Димитров и предостави думата на децата, за да се представят и да разкажат впечатленията си.
„Като две капки вода за всяко дете” беше незабравимо приключение, в което се впуснахме и което никога няма да забравим. Мисля да продължа да се занимавам с музика, защото това е най-хубавото нещо!“, каза Елена Василева, която е родена в Асеновград, но учи и се занимава с музика в Пловдив.
„Беше наистина незабравимо пътешествие, няма да го забравя и много благодаря , че ме избраха“, каза Жорко, който има сестра-близначка, с която в днешния ден празнуват 12-ти рожден ден и по този случай той почерпи с бонбони.
Елизабет Кирова на 10 г., ученичка в НУМТИ „Добрин Петков“ сподели, че има намерение да продължи с да се занимава с музика. „Беше много вълнуващо, много хубаво и за мен беше интересно да общувам с децата“, каза още Елизабет.
Ръководителят на най-добрата детска музикална школа в България, както вече всички признават- Руми Иванова, разказа за процеса на избор, в който след обаждането на продуцентите е предложила списък с 12 деца от 7-12 г. и техни записи. Нито децата, нито техните родители са знаели и след като организаторите веднага са направили своя избор, в рамките на много кратко време, само за 20 дни, децата са подготвили по три чисто нови и доста трудни за тях песни, някои придружени и с много танци. Предизвикателството е било голямо и заради факта, че са включени песни на турски и на иврит. „Атмосферата беше прекрасна, това е признание не само за нас, а и за талантливите деца на България! Благодаря на продуцентите, благодаря на целия екип за всичко. Благодаря на децата!“, каза още Руми Иванова.
Заместник-кметът Пламен Панов подчерта изключително активното участие на „Арт Войс Център” в празничните програми, организирани от администрацията и по културния календар и голямата обич на публиката към тях и напомни, че следващият концерт на възпитаниците на школата ще е на Националния празник - 3 март, на сцената пред община Пловдив.
Преди общите снимки за спомен от срещата, кметът връчи на всяко от децата подаръци, а Руми Иванова получи „Плакет на община Пловдив“. Той сподели и намерението си да внесе предложение още на следващата сесия на Общинския съвет да бъде гласувана парична награда за трите деца. Заместник-кметът Пламен Панов подари на децата безплатни билети за концерта „Пеещи артисти“, който се състои на 1 юни на Античен театър, където те ще бъдат специални гости и ще видят изпълненията на повече от 30 любими артисти и певци на една сцена.
Спазвайки традицията, Здравко Димитров покани малките гости в кметския кабинет, където разговорите продължиха по най-разнообразни теми, вълнуващи трите деца.

Main Menu