Журналистът Георги Найденов с премиера на нова книга

07 Фев 2024 09:28

 

Журналистът Георги Найденов ще представи новата си книга „Отвъд хребета на преживяното“. В нея чрез спомените от житейския си и професионален път авторът разглежда философски виждания за правата на човека, за съвестта, доблестта и други човешки качества и тяхната зависимост от битието на хората в мирно време и при кризисни ситуации.

Новото си произведение известният пловдивски журналист, международник и публицист посвещава на своята майка Миля Балева – Найденова, която губи едва 3-годишен, но споменът за нея остава. „Седемдесет и пет лета и зими не погребах мъката си по теб в земята, а в опожареното си сърце, майко Миля. Тръгнах по тъмния път към истината, осветен само от твоя образ и твоя завет. Така ти ми помогна да бъда обективен журналист, а не клакьор и крепител на съмнителни авторитети. Дано България роди още много майки като теб!“, споделя авторът.
Книгата ще бъде представена от пловдивския литературен критик, историк и поет Асен Димитров – Феликс. Премиерата на новата творба на Георги Найденов ще се състои на 8 февруари 2024 г. (четвъртък) от 18 часа в залата на арт кафе „Ел Греко“, ул. „Антим I“ 7.

 

Проявата се организира от фондация „Помогни на нуждаещите се“ и нейните асоциирани структури: Граждански форум „Съвет на нацията“, Колеж „Източен Европейски Образователен Център“ и Международна академия по журналистика „Европрес“.

Main Menu