Малки и големи рисуват върху вода в първата Лендарт работилница

20 Мар 2024 14:26

Регионален природонаучен музей - Пловдив кани своите малки и големи приятели на първата Лендарт работилница за създаване на картини с природни изображения върху вода и отпечатването им върху хартия.

Заниманието е подходящо за лица от 5 до 105 години, има образователен характер и дава възможност за индивидуално творчество и креативност. Участниците ще научат що е Лендарт /от англ. land art – земя и изкуство/, кога и как се заражда като течение в изкуството. Ще разберат как световни лендарт артисти правят природата част от своите произведения с камъни, скали, пясък, вода и др.

Ще има демонстрация на живо как се рисува върху вода и как се прави отпечатък върху хартия. Образователно филмче ще разкрие тайните на рисуването без четки и моливи. Участниците ще създадат собствени картини от вода, като ще работят с автентични творчески материали. Уникалните картини, които ще се създадат сами ще останат подарък за всеки, присъствал на Лендарт работилницата.

Екипът на Регионален природонаучен музей – Пловдив очаква всички желаещи да се забавляват и рисуват върху вода на 24 март /неделя/ 2024 г. в часови диапазон: първа група от 10.00 часа и втора група от 13.00 часа. Времетраенето е 2 часа. Цена: 30 лв. (заплащат се на касата на музея). Необходимо е предварително записване на телефон: 0877696776

Водещи на първата Лендарт работилница „Рисуване на природни картини върху вода“ са Сдружение „АртеВизия“, които се ангажират с провеждането на заниманието, демонстрацията и осигуряване на материалите за рисуване.

Main Menu