Театър “Хенд” канят на безплатен театър, среща със световно известен гост, уъркшоп и премиера

01 Апр 2024 15:59

Любимият на пловдивчани театър “Хенд” стартира поредица от събития през пролетния сезон. С авторския си репертоар, фокусиран върху комедия, сатира и театрална клоунада, както и със школата по актьорско майсторство за тинейджъри, театърът привлича все повече млади хора. В продължение на тази линия през април започва “В час с театъра”- един проект, насочен изцяло към младите хора в Пловдив и срещата им с изкуството.


750 ученици на възраст между 15 и 17 години ще посетят театрална постановка в “Хенд” безплатно. Инициативата обхваща 9 училища и ще се провежда ежемесечно до края на годината.


Първото събитие от програмата е на 26 април от 19ч, а учениците от ОУ “П. Кр. Яворов” ще гледат не само истински добра комедия, но и ще имат възможност да се потопят в магията на театъра чрез специално подготвени за тях изненади.


Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024г.
Друг акцент от програмата на “Хенд” през април е гостуването на световно известния български режисьор с шеметна кариера в Испания Венци Д. Костов. След успеха на филма му “Любен”, спечелил наградата на публиката на ИФФ Бургас през 2023, както и множество отличия от световни фестивали, той е в България във връзка с новия си проект. На 14 и 15 април в Града под тепетата ще проведе уъркшоп с акцент върху метода Сузуки и Гледни точки.


Театър “Хенд” готви и дългоочаквана премиера - абсолютната класика “Червената шапка”- комедия за възрастни. Събитията са на 21 и 22 април от 19.30ч. В главната роля ще видим познато и любимо лице от музикалната рок сцена, което прави своя актьорски дебют.
Пълната програма и повече подробности следете на страниците на театъра в социалните мрежи.

Main Menu