Отмениха участие на Мила Роберт след скандала с националния флаг

26 Юни 2024 13:09

Отмениха участие на Мила Роберт във Варна след като бе заснета да поругава националния флаг на "София прайд" тази година. Певицата бе част от програмата на събора "Аспарухово пее и танцува" в едноименния варненски квартал, но ще бъде заместена от друга млада певица.

“Като разбрах за скандалното ѝ поведение, отказахме нейното участие. В момента сме в процес на търсене на изпълнител на нейното място”, каза по-рано кметът на района Ивайло Маринов. „Аспарухово“ е район, в който живеят хора, които обичат и пазят българските традиции и този ежегоден събор "Аспарухово пее и танцува", който съществува вече 57 г., е доказателство за това, че жителите на района тачат българщината”, добави още кметът, цитиран от "Телеграф".

Днес организаторите на събора съобщиха, че на мястото на Мила Роберт ще пее младата певица от Варна Виктория Благоева.През изминалата събота в деня на провеждането на "София прайд" на сцената на събитието Мила Роберт съблече рокля с цветовете на българското знаме и демонстративно я захвърли на земята, като остана по облекло с цветовете на ЛГБТИ движението. Това предизвика много остри реакции и хората осъдиха строго действията на изпълнителката. Мнозина укориха дъщерята на Ваня Щерева, че е поругала националното знаме, като ВМРО вече предаде случая на прокуратурата.

За опетняване на знамето на България законът предвижда затвор до 2 г. или глоба до 3 хил. лв.