Президентът Румен Радев ще участва в Националното тракийско поклонение

30 Сеп 2023 07:35
Президентът Румен Радев ще участва в Националното тракийско поклонение БГНЕС

Президентът Румен Радев ще участва в Националното тракийско поклонение, посветено на 110 години от разорението на тракийските българи, в Маджарово, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде БТА. Поклонението ще се състои от 11:00 часа пред Пантеона на загиналите тракийци в Мемориалния комплекс.

В рамките на своето посещение в Маджарово държавният глава ще разгледа тематична изложба, подготвена от Съюза на тракийските дружества в България и Тракийския научен институт, посветена на 110-годишнината от разорението на тракийските българи и 120-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

Националното тракийско поклонение „Ден на тракийската памет“ се организира от Съюза на тракийските дружества в България и Община Маджарово под почетния патронаж на държавния глава Румен Радев. Освен възпоменателно поклонение със заупокойна молитва пред Пантеона на загиналите тракийци в Мемориалния комплекс в Маджарово, програмата включва и поднасяне на цветя пред паметниците на войводите Димитър Маджаров, Войвода Руси Славов и Капитан Петко войвода, съобщиха от Съюза на тракийските дружества.

Main Menu