Близките на Димитър Малинов излязоха на протест пред прокуратурата в Пловдив

26 Мар 2024 14:34

Близките на убития Димитър Малинов от Цалапица се събраха на пореден протест пред сградата на прокуратурата в Пловдив, като настояват да бъдат обединени двата процеса - срещу Рангел Бизюрев и срещу близнаците Динкови.

Връщането на Рангел Бизюрев в България и дадените от него показания на този етап не променят нищо, заяви майката на убития Атанаска Бакалова. Тя е категорична, че днес не трябва да бъде даван ход на делото срещу близнаците. Вместо това, то трябва да бъде приобщено към основното, срещу Бизюрев.

"Как така участниците в едно убийство ги разделят - близнаците в Районна прокуратура за лично укривателство, а Рангел Бизюрев само за убийство? Рангел Бизюрев е казал, че той не е удрял в лицето Митко. Кой удари в лицето Митко", попита тя.

Атанаска Бакалова получи отказ да се срещне с ръководството на прокуратурата, тъй като приемният ден е утре. Дошлите с нея близки на семейството издигнаха пред сградата плакати с надписи: "Справедливост за Митко". След това протестът се прехвърли пред Съдебната палата.

Близките на Димитър Малинов коментираха следното: "За нас хората, които са си позволили да заровят тялото на Митко, те са съучастници. Рангел Бизюрев не е разпитан адекватно. Явно на институциите в България им е удобно някой да признае вината и да спрат дотук. Ние искаме нов следствен експеримент и да няма ход на делото, за да се разследва, да се види от къде идват тези разминавания. Не сме съгласни с това, което казва Рангел."

Разпоредителното заседание по делото за укривателство срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови започва днес следобед.

Main Menu