Бойко Борисов в Пловдив: ПП-ДБ 10 месеца нищо не направиха (ВИДЕО)

20 Апр 2024 18:49

Ние се готвехме да бъде премиер. Станах министър-председател с над 100 депутати зад мен. Не е моя тема дали Главчев да ще е и външен министър. А трябва ли да се смени регионалния министър, която е майка на кмета на "Подуяне" от ПП. Как Гвоздейков е министър, как Вътев е министър, защо не задавете тези въпроси. Не ви ли интересува. Това попита от Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Най-мечешката услуга на ПП-ДБ им я направиха медиите. Какво ще обясняват ПП в кампанията на избирателите си? 10 месеца нищо не направиха, за да се прекрати доставянето на руски газ. Оказа се, че тези 9 месеца никаква диверсификация не се е случила. Между 8-10 млрд. тона руска газ влиза в България дневно. Това ли е диверсификацията? 3 години руски петрол с дерогация. Заминаха ли 7 млрд. лв. за Путин? Заминаха. Повече от 'Промяната" никой не е помогнал на Путин."

При тази кръвопролитна война в Украйна, тя ще продължи дълго. Както се забрани руския петрол, така ще се забрани и руската газ. Видяхте, че е много изгодно България да има 20% от терминалите на газ в Гърция. По-същия начин стратегическо бе и значението на договора с Боташ, когато дойде стратегическата забрана за доставка на руски газ в Европа.Българите сме платили 11 танкера до момента, и нито един от тях не е влязъл у нас. Само един от тях е в Турция. Това ли ще обясняват тези "евроатлантици" ПП в кампанията?"Когато Германия и Нидерландия спрат терминалите си за руски газ, тогава "Балкански поток" ще стане печатница за пари. Стотици милиони печалба се бълват на година, а те си правят комисии. 100% български проект!Пълен парадокс. Срамуваме се след вчерашното заседание", каза Борисов.

"Радев и Денков не приеха идеята ни за стратегически енергийни доставки."

Помните как Асен Василев ми каза: „Без МВР не може". Следващите процеси показаха защо им е толкова важно това министерство", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Направих всичко, за да има стабилна България. Възприеха като фантазии предложението ми Асен Василев да остане финансов министър, а Мария Габриел външен. Отказах се и от отбрана, и от енергетика само, за да има правителство."

Main Menu