УМБАЛ Св.Георги: Животът на пострадалите младежи при катастрофата вече е извън опасност

14 Май 2024 19:49

Животът на 22-годишните момче и момиче, пострадали при тежката катастрофа в Пловдив, вече е извън опасност, съобщава Нова телевизия.

Те остават за лечение в Университетската болница "Свети Георги".Влошило се е обаче състоянието на пожарникаря, върху когото падна дърво по време на спасителната акция. Той е преместен от Клиниката по травматология в реанимацията на болницата. Състоянието му е стабилно, но тежко заради множеството фрактури.

Около 3.30 часа сутринта във фаталния ден настилката на булевард "Руски" е била мокра след обилен дъжд.

Според рали пилота Костадин Щерев гумите изобщо не са били подходящи за дадените условия и загиналият шофьор е бил неподготвен за тази скорост.Той е на мнение, че проблем в този район се оказва и кръстовището преди мястото на удара. "Има един превал, от който не можеш да видиш какво става от другата страна на пътя", обясни Щерев и допълни, че в конкретния случай колата се е отлепила, като е загубила сцепление и е нямало време за реакция.

В момента на удара светофарът е светел с предупредителен жълт сигнал. Според експертите е нужен по-строг контрол.

Щерев заяви, че дори за рали шампион преминаването през участъка на тежката катастрофа в Пловдив с 200 км/ч е трудна задача.

Луксозният автомобил, с който стана инцидентът, е бил наето от столична фирма. От нея обаче отказаха да разкрият размера на месечния наем.