Алкохолната проба на Кристиян е отрицателна

15 Май 2024 16:43

Няма установено наличие на алкохол в кръвта на 21-годишния шофьор, причинил тежката катастрофа с две жертви на бул. "Руски". Това става ясно от назначената химическа експертиза, съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив. Резултатите от химическата експертиза за наличие на дрога, както и от автотехническата експертиза, все още не са готови.

Ето и цялото становище:

Във връзка с наблюдавано от Окръжна прокуратура-Пловдив разследване за установяване на причините за пътнотранспортно произшествие, при което на 13 май 2024 година, в гр. Пловдив, на бул. „Руски“, са загинали К.Е., на 21 г., водач на лек автомобил „Рейндж Ровър“, и 20-годишната Т.Н., негова спътничка, са готови резултатите от назначената химическа експертиза. Според заключението на вещите лица в кръвта на водача К.Е,. на 21 г., няма установено наличие на алкохол.
По същото досъдебно производство са назначени химическа експертиза, която трябва да даде отговор дали в кръвта на шофьора е имало наличие от употреба на наркотични вещества, както и автотехническа експертиза-за установяване на причините за произшествието и скоростта на движение на автомобила. Заключенията на същите още не са изготвени.
При пътното произшествие са били ранени още две лица-мъж на 22 г. и жена на 22 г., пътуващи в автомобила. Те се намират за лечение в болница. След подадения сигнал за произшествието на мястото са пристигнали екипи на полицията и пожарната, като при отстраняване на последствията е пострадал пожарникар. Той също се намира в болнично заведение за лечение.