Компании от 25 държави ще представят новостите в отбранителната индустрия на „Хемус” в Панаира

22 Май 2024 12:16

 

„Отбрана, антитероризъм и сигурност“ е мотото на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024”. То ще се проведе от 5 до 8 юни 2024 г. в Международен панаир Пловдив. Това е 16-ото издание на специализирания форум и най-силното от създаването му през 2006 година. 147 компании от 25 държави ще оформят експозицията в три палати и близо 10 000 кв. метра изложбена площ. Изложението се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията. Основен организатор е фондация „Хемус - 95“ с председател на Управителния съвет контраадмирал (о. р.) д-р Николай Николов. 16-ото издание се реализира със спомоществователството на Sage consultants – платинен спонсор, АПОЛО Инженеринг и Метал Технолоджи Груп АД - златни спонсори, МТГ Делфин – сребърен спонсор.

„Хемус 2024“ ще представи технологичните постижения в областта на киберсигурността, автономните системи за наблюдение, информация и реагиране, изкуствения интелект, наблюдение на социалните мрежи и анализ на информацията в тях, стратегическите комуникации, граничната сигурност, идентификация и управление на биометрични данни, борба с природни бедствия и аварии и защита на гражданското население, както и специализирани образователни продукти.

Съпътстващата програма на Международното изложение „Хемус 2024” включва Дванадесета международна научна конференция, организирана от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, Индустриален форум, демонстрационни стрелби на Централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“, статичен и динамичен показ, както и демонстрационни мероприятия на видовете въоръжени сили. Щандът на чешката държава ще покаже макет на боен самолет, а за желаещите да го видят в реални размери на летище „Крумово“ е осигурен транспорт до там.
Посетителите ще могат да разгледат експозицията на 7 и 8 юни.