Костадин Димитров откри нова детска градина за 200 деца

05 Юни 2024 13:31

 

Кметът на Пловдив Костадин, който днес е рожденик, откри нова детска градина за 200 деца. Тя се намира до 126-ти блок в район „Тракия“ и е филиал на ДГ „Червената шапчица“.
Заедно с кмета на Пловдив лентата прерязаха заместник-кметът по образование Владимир Темелков и директорът на градината Галина Денева.
„Населението на Пловдив непрекъснато расте, затова общинското ръководство планира да бъдат отворени още детски заведения“, посочи в приветствието си кметът на Пловдив Костадин Димитров.
Той си припомни как като кмет на „Тракия“ е подготвял проекта за строителството на детската градина, спечелил финансиране по програмата на Министерство на образованието и науката за изграждане и реконструкция на детски заведения и училища.
С откриването на филиала е решен проблемът с липсата на места в детските заведения в района.

Детската градина е за 200 деца, разпределени в 8 групи с по 25 деца, като има възможност да бъдат приети допълнително още 40. Сградата, която има 4 секции, е изградена с висококачествени съвременни материали. В помещенията на всяка група има самостоятелна енергоефективна вентилация за постоянна обмяна на въздуха. Монтирани са високотемпературни чилъри и вентилационни конвектори, а на покрива на сградата е изпълнена шумозаглушителна стена за редуциране на шума от климатичните тела. Топлата вода в градината е от 3 източника – слънчеви колектори, ТЕЦ и ел. нагреватели. Дворното пространство е облагородено и озеленено, поставена е и поливна система.