Да помогнем на Мишо!

06 Апр 2023 18:35

 

ДГ „Дъга“ в район „Северен“ организира Благотворителен базар по случай Великденските празници в периода от 10.04. до 13.04.2023 г., като тази година той е под надслов „Живот за Мишо“.Базарът ще бъде разположен във фоайето на детското заведение.

„Доброто продължава“ е инициатива на децата, родителите и екипа на детска градина „Дъга“- гр. Пловдив, създадена през 2017г. От тогава насам всяка година Доброто се подкрепя, възпитава и продължава, чрез различни каузи, които помагат на тези, които са в нужда.

Михаил е осемгодишно слънчево дете, чийто кошмар започва на 13 март 2023 г. Той не може да движи лявата си ръка и няма усет. Същото се случва и с левия му крак. След консултация с невролог е приет в детско отделение в Плевен. Направени са множество изследвания и ЯМР. Лекарите там не могат да помогнат за неговия случай, тъй като се съмняват в най-лошото. Михаил е транспортиран по спешност в София, болница УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, отново е направен ЯМР. Открити са няколко тумора в мозъка, както и най-коварния стволов тумор. На 23 март Мишо влиза за първа операция (биопсия от стволовия тумор) и същевременно биват изрязани мозъчни кости и имплантирана титаниева мрежа за декомпенсация. На 4 април е направена втора операция за поставяне на клапа. Още не се знае какво предстои със сигурност, но лекарите казват, че се отнася за генетична неврофиброматоза.

Нека помогнем на Мишо да живее, да запазим усмивката му и вярата в доброто!

БАНКОВА СМЕТКА:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG28BUIN95611000712339

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Михаил Илиянов