Малки кукери от ДГ „Росица“ гостуваха на район "Западен"

24 Фев 2023 21:59

 

В навечерието на Сирни Заговезни деца от ДГ „Росица“ организираха прекрасен кукерски празник. Домакин на събитието бе кметът на район „Западен“ Димитър Колев.
Децата от четвърта група „Мечо Пух“ изпълниха ритуали по прогонване на злото. Малките кукери трогнаха многобройната си публика, като с много музика, песни и танци пресъздадоха най-интересните и важни обичаи, свързани със Сирни Заговезни. Маските, с които гониха злото, са изработени от самите деца и техните родители. Идеята за празника възниква през миналата година, когато се провежда в самата детска градина. Сега, с подкрепата на директора Боряна Калайджиева, той се разраства и представлението на малчуганите завладя сградата на районното кметство.
Кметът Димитър Колев благодари на малките участници от група „Мечо Пух“ за гостуването. „Като гледам тези страшни маски съм сигурен, че злото е избягало надалеч от всички нас. Поздравявам ви за прекрасния празник, бъдете здрави“, обърна се той към децата, като обяви, че ще ги очаква отново.

Main Menu