Печат на тази страница

Културни и образователни дейци отбелязаха 24 май на коктейл, организиран от народния представител Иван Петков

24 Май 2023 20:18

 

Над 80 пловдивски дейци от сферата на културата и образованието участваха в коктейл по случай 24 май, организиран от градския председател на БСП - Пловдив и народен представител Иван Петков. Мероприятието бе открито от доц. д-р Атанаска Тенева, която благодари на своите учители и заяви, че тази иницатива е акт, който цели да се възобнови традицията на социалистите за майските срещи за образование и култура.
Домакинът на срещата Иван Петков благодари на всички присъстващи и подчерта, че те - хората на изкуството и образованието - са тези, които днес трябва да ценим. Сред гостите той видя някои от своите преподаватели и бивши директори на училища, в които е учил. Сподели, че желае занапред срещите да бъдат по-чести, за да може да се допитва до мнението на експертите в двете сфери по какъв начин Пловдив да съхрани най-същественото от своя облик, а именно историята, културата и образованието.
Гост на събитието беше и зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, който отбеляза, че винаги свързва Пловдив с културата и приносът на града в тази насока е нещо, с което трябва да се гордеем.
Живеем във времена, в които не се обръща внимание на образованието, а без него няма да я има нашата държава. Трябва да съхраняваме огънчето, горяло в дълголетната ни история, което ни е запазило през всичките тези предизвикателства, през които е минал нашият народ. Това е огънчето, което всеки един от вас носи и предава на идните поколения, допълни Вигенин.
Слово и свой стих сподели и учителката Мими Тошева, а други стихотворения бяха рецитирани от известния пловдивчанин Христо Христов. В рециталите се включи и пловдивският скулптор Цвятко Сиромашки

Свързани статии (по етикет)

Main Menu