Коматевци пред кандидатите от БСП: Изведете трафика от центъра

25 Окт 2023 14:03

 

Жители на „Коматево“ настояват автомобилният трафик да бъде изведен от центъра на квартала. Според гражданите това е един от основните проблеми, който трябва да се реши възможно най-бързо, тъй като сега се създават предпоставки за пътни инциденти и има реална опасност да пострадат пешеходци. Хората поставиха казуса пред кандидатите на коалиция „БСП за България“ за кмет на Пловдив арх. Костадин Палазов и за кмет на район „Южен“ проф. Христо Бозуков и настояха да направят всичко възможно за решаване на проблема.

В срещата се включиха и кандидатите за общински съветници Илия Гатев, Стефан Георгиев и Ангел Петров, както и председателят на ГС на БСП – Пловдив и народен представител Иван Петков. Гостите бяха посрещнати от Стойна Гечева – един от лидерите на квартала. Тя припомни, че едни от най-големите спортни надежди на Пловдив са излезли от „Коматево“ и затова кварталът трябва да има по-добра спортна база и по-добра инфраструктура.

Като проблеми гражданите посочиха качеството на водата, неизпълненото досега обещание да се изгради голям парк, липсата на спортни съоръжения и изчерпан капацитет на гробищния парк. Настояват за видеонаблюдение и засилване на контрола от общината, за да се опази съграденото.

Арх. Палазов заяви, че е запознат с трудностите и нуждите на жителите на „Коматево“ и подчерта, че за всеки отделен казус може да се намери решение. Преди това трябва да се провери с какви финанси разполага общината, а едва след определяне на приоритетите на база своеобразно допитване до гражданите ще се планират и съответните дейности.

Гражданин попита кандидата за кмет на Пловдив дали ще се реализират идеите за разширение на шосето на изхода от „Коматево“ и на Околовръстния път. Това, по думите на арх. Палазов, е възможно, но трябва да се отчуждят частни парцели.

„Ако има воля и експертиза, средства за добрите инвестиционни намерения ще се намерят. Аз съм принципен при отстояване на решения в интерес на квартала и града“ – каза от своя страна кандидатът за кмет на район „Южен“ проф. Христо Бозуков. Представители на „Сдружение за Коматево“ споделиха, че, когато има обединение по важни въпроси за квартала, коматевци са извоювали успех при осъществяването им.

Председателят на ГС на БСП – Пловдив Иван Петков призова коматевци да подкрепят кандидатите на коалиция „БСП за България“ и за гласуват с бюлетина номер 1.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu