Костадин Димитров: Нашата цел е 4 депутата

10 Май 2024 12:49

 

На предстоящите парламентарни избори ГЕРБ в Пловдив ще се стреми да извоюва 4 депутатски мандата. Това заяви градският лидер на партията и кмет на Пловдив Костадин Димитров. Днес беше даден старт на предизборната кампания за изборите на 9-ти юни за народни представители в 50-то НС и за представители в Европейския парламент на ГЕРБ-СДС в Пловдив. Пред централния предизборен пункт на партията на площад "Стефан Стамболов" присъстваха представителят на Пловдив в Националния щаб Владимир Темелков, кандидатите от листата на ГЕРБ-СДС в 16-ти МИР Пловдив-град, кандидати за евродепутати, членове и симпатизанти на партията.

 

"Знаете ансамбъл ''Тракия'' е един от най-големите ансамбли в България. За мен лично е огромна чест проф. Даниела Дженева да е в нашата листа, освен това е и г-н Георгиев, г-жа Николова, а и имаме представител на здравеопазването. За мен е голямо удоволствие да приветствам с добре дошъл и Андрей Ковачев, който е втори в листата за евродепутати. От нас може да очаквате положителна кампания с конкретни цели и конкретни програми. Без лоша дума.", каза Костадин Димитров.

"За мен е голяма чест. Оценявам с достойнство това доверие към културата, защото Пловдив е известен като град на културата и на изкуството. Основният приоритет за мен специално ще бъде, освен да доразвивам специално тази традиция, която е свързана с образованието и изкуството, смятам, че е дошло време да се приближи държавата малко повече до общините в тази сфера, защото имаме нужда от методики за финансиране за подпомагане на общински културни изкуства. Мисля, че имаме много какво да се направи по този въпрос. Аз съм спокойна с този екип и не се притеснявам. Заедно ще постигнем резултати.", каза проф. Дженева.

" Дано тази кампания бъде такава, каквато ние предвиждаме - с позитивни послания, с представяне на програмата на ГЕРБ. Имаме конкретно разписани ангажименти, инфраструктура, изключително важната роля на върховенството на закона. Зад мен са докторанти и студенти по право. Традиционно силно присъствие в юридическите състезания на студентите по право от Пловдивския университет. Имаме много важна задача през следващите седмици. Трябва да убедим повече хора, че справедливостта е възможна, че експеримента с Продължаваме Промяната трябва да приключи час по-скоро, защото платихме солена цена през последните години. Няма как големите български градове да се развиват без стабилно управление на национално ниво, защото иначе спират и еврофондове, спират и националните програми. Много е важно кметът на Пловдив да има на кого да се обади, а след това обаждане съответния обект в Пловдив да получи финансиране. Точно с такъв кмет за нас е голяма чест, че имаме възможност да бъде част от този екип.", каза третият в листата Георги Георгиев.

 

Вторият в листата на ГЕРБ-СДС за членове на Европейския парламент д-р Андрей Ковачев бе категоричен, че е изключително важно сътрудничеството между местната власт, националната власт и представителите на България в европейските институции.
„Само когато това сътрудничество е на ниво и синхронизираме нашите действия ще имаме успех. Този застой от последните три години трябва да бъде преустановен“, категоричен бе д-р Ковачев.