Ангел Джамбазки: Политиците изоставиха националните интереси. Резултатите в Пловдив ще са добри

12 Май 2024 14:24

ВМРО откри кампанията си в Пловдив за парламентарните избори днес.  Водачът на листата Ангел Джамбазки заяви, че ще имат добри резултати на парламентарните избори и "войводите" ще изненадат за евровота. Всички кандидати за депутати присъстваха на старта на кампанията и бяха убедени, че ВМРО ще се престави добре на изборите. 

 

"На тези избори намерението ни е едно - да направим така, че българския национализъм да бъде представен. Към момента в българският политически живот няма политическа формация, нито партия, нито коалиция, нито организация, която да представя интересите на българския патриотизъм, родолюбие и национализъм. Видяхме едно изключително лицемерно и двулично управление от политически партии, които твърдяха, че никога няма да направят коалиция заедно. Видяхме как последователно изоставиха по-важното - националния интерес. Затвориха една от Мариците, Марица 3 (КонтурГлобал), която престана да работи заради коленопреклонното преследване на т.нар. ''Зелена сделка'', която знаете всички, че не е сделка, а набор от документи и т.нар. зелен климатичен преход. Това доведе до загуба на работни места. Загубата на работни места ще застрашава и енергийната независимост на страната, както и енергийния баланс на държавата.", каза Джамбазки.

"Идеята, задачата и амбицията ни са да се представим максимално добре, и да получим подкрепата от български патриоти или български националисти. С удоволствие приех тази покана, която ми беше отправена от пловдивската организация да водя листата. Задачите са ни да постигнем максимално възможен резултат. Това би трябвало да означава 240 народни представители, но ако сме сериозни в ситуацията, в която се намираме като общество и на фона на пропагандата, която извършват социологическите агенции, защото ще видите, че резултатите ще бъдат различни от тези, които дават, като така въвеждат заблуждение и негласно подкрепят едни политически сили за сметка на други. Мисля, че резултатът ни ще бъде изненада.", заяви Ангел Джамбазки.

За европейските избори резултатът ще бъде по-висок от предишния, смята той.

" Листата за Пловдив е изработена от нашето местно ръководство. Тя може би е най-доброто, което ВМРО може да извади и да покаже в Пловдив. В нея е бивш успешен кмет на Пловдив - Славчо Атанасов, който има символно и знаково място в нея. В листата са още нашите дългогодишни общински съветници - инж. Владимир Кисьов, Стефан Послийски, доктор Лилия Учкунова, която е много важна за нас, защото изразява въплътено традицията на старата организация. В листата има хора с изявена обществена позиция - общински съветници, кметове, районни кметове. Опитали сме се да съберем хора, които имат уважението на града и то се вижда.", представи пловдивската листата на ВМРО за 16 МИР Джамбазки.

 

КП „ВМРО – Българско национално движение“

1. Ангел Чавдаров Джамбазки

2. Стефан Гришев Павлов

3. Лилия Радкова Учкунова

4. Васко Пламенов Вътев

5. Богослав Георгиев Костадинов

6. Иван Димитров Якимов

7. Траян Димитров Узунов

8. Павел Рангелов Милушев

9. Петя Любенова Гогова

10. Недилина Иванова Велкова

11. Сияна Красимирова Кехайова

12. Стефан Йорданов Послийски

13. Нина Георгиева Гьошева

14. Владимир Иванов Кисьов

15. Славчо Стоев Атанасов