Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци за гасенето на пожара над Миромир

13 Юли 2024 08:07
Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци за гасенето на пожара над Миромир Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци за гасенето на пожара над Миромир

 

Община Хисаря се нуждае от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир. Това съобщи областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева. „Призовавам гражданите от близките общини и областта да се включат в гасенето на пожара, който е в опасна близост до склад за ВМА пълен с медицински изделия. Вчера цял ден пожарникари, служители на Горското стопанско и доброволци се бориха с огнената стихия и локализираха пожара, но заради силния вятър не успяха напълно да го потушат“ , заяви областният управител. По информация на ръководителя на място – директорът на РД ПБЗН ст. комисар Васил Димов - днес сутринта (13 юли) е решителната фаза и е необходимо в гасенето да се включат колкото се може повече хора.

 

Сборният пункт е в центъра на кв. Миромир, от където ще бъдат придвижени към зоната на пожара.

Доброволците трябва да са облечени с памучни дрехи – с блузи с дълъг ръкав, с дълги панталони и затворени обувки. Препоръчително е да се снабдят предварително с лопати и тупалки.