Доброволци от „Пловдив 112“ отново в битка с огнените стихии в Пловдивска област

17 Юли 2024 18:40

 

За пореден ден Доброволно формирование „Пловдив 112″ участва активно в борбата с огнените стихии, бушуващи в Пловдивска област. В момента 13 доброволци помагат при потушаването на тежкия горски пожар над село Отец Паисиево. За „Пловдив 112“ това е трети пореден пожар и пети ден на терен за последната седмица.

17 души от доброволното формирование се включиха в борбата с големите пожари в землищата на с. Михилци и с. Иван Вазово. През трите тежки дни те бяха на терен от сутрин до вечер и активно участваха в борбата с пламъците, помагайки на огнеборците от Пловдив и Хисаря.

Преди това 15 доброволци се отзоваха и на молба за помощ при овладяване на горски пожар в непосредствена близост до с. Бабек, община Брезово.

Те се борят с огнената стихия, оборудвани с екипи, техника и инструменти, а Община Пловдив изпрати водоноски, които да помогнат за овладяването на пламъците.

Днес заместник-кметът по обществен ред и сигурност Ангел Славов, заедно с областния управител проф. д-р Христина Янчева, бе на мястото на пожара над с. Отец Паисиево.
От името на кмета на Пловдив Костадин Димитров той благодари на доброволците за самоотвержеността и смелостта, които проявяват.