„Златните“ момчета на Труд се сдобиха с игрище за плажен хандбал /снимки /

05 Сеп 2024 13:30
„Златните“ момчета на Труд се сдобиха с игрище за плажен хандбал „Златните“ момчета на Труд се сдобиха с игрище за плажен хандбал Plovdivskinovini.bg

 

Кметът на Община Марица Димитър Иванов откри днес новото игрище за плажен хандбал в село Труд. Съоръжението се намира до Многофункционалната спортна зала в двора на училище „Св.св. Кирил и Методий“. Пред игрището той беше посрещнат с републиканската купа от отбора на момчетата до 12 години с треньорите Николай Нейчев и Христо Кутев, които станаха преди дни шампиони без допусната загуба.

„Вие сте „златните“ момчета на Труд. Бях сигурен във Вас и успеха, който ще донесете на Труд и Община Марица. Вие и без игрище станахте шампиони, а сега с това тренировъчно игрище ще сте готови за европейски шампиони. Искам да разкрия, че идеята за съоръжението беше на Николай Нейчев. Той дойде при мен преди да заминат на турнира и помоли да направим игрище за плажен хандбал за децата. Веднага приех идеята, защото бях сигурен в успеха на отбора. Успяхме в кратки срокове да го изградим и днес да зарадваме нашите шампиони с готово игрище. Искам да благодаря и на родителите на децата, че се включиха в изграждането. За пореден път това доказва, че когато се обединим всички, нашите начинания успяват. Виждам щастието по лицата на децата от този наш общ успех.“, заяви Димитър Иванов.

„Златните“ момчета на Труд се сдобиха с игрище за плажен хандбал

Децата му разказаха, колко драматичен е бил финалът срещу един от водещите отбори - ХК „Хасково“. Момчетата на ХК „Труд“ спечелиха златните отличия в Приморско след "shoot out". Петър Петранов бе определен за най-атрактивен състезател на турнира , а Валентин Ботов и Димитър Кутев попаднаха в идеалната осмица. Димитър Иванов заяви, че ще предложи отбора за парична награда на следващата сесия този месец.

 

„Благодарение на Община Марица и кмета Димитър Иванов се изгради едно отлично игрище за плажен хандбал и волейбол. БФ по хандбал ни осигури пълно оборудване за игрището - очертанията, врати и топките за игра. Искам да благодаря и на родителите, които се включиха в работния процес на изграждане на това прекрасно игрище, което е второто във вътрешността на страната след това в Хасково. Огромнo съдействие получих и от зам.-кметът по спорт Николай Стаматов и кмета на Труд Спас Стайков. Размерите на игрището са 26 на 12 метра. Имаме допълнителна зона за сигурност от 3 метра. Съоръжението отговаря на всички стандарти за плажен хандбал. До няколко дни ще бъдат поставени пейки за зрители. Също така ще бъдат ремонтирани пътеките и бордюрите около игрището.'', заяви Николай Нейчев, който е и капитан на мъжкия национален отбор по плажен хандбал. След това той връчи един от златните медали на кмета Иванов с думите: ''Това е един скромен подарък, но е много сантиментален за нас.''

„Златните“ момчета на Труд се сдобиха с игрище за плажен хандбал''Лично се гордея с вас и трябва да вървите с високо вдигнати глави, защото сте шампионите на България. Хандбалът в село Труд е номер 1 в страната.'', с тези думи кметът благодари на всички от ХК „Труд“ и заедно вдигнаха Купата, а след това тя беше поставена в залата на славата на Спортната зала.

На събитието присъстваха също зам.-кметът по спорт Николай Стаматов, кметът на село Труд Спас Стайков, ръководството на училището, учители и родители.