Авиошоу на ВВС на Граф Игнатиево тази събота

10 Сеп 2024 20:34

Авиобаза Граф Игнатиево ще бъде домакин на мащабни авиационни демонстрации на 14 септември 2024 г. (събота) по случай 20 години от приемането на Република България в НАТО и 35 години самолет МиГ-29 на въоръжение в българските ВВС.

В 09:00 ч. авиобазата ще отвори врати със свободен достъп и ще очаква почитателите на военната авиация и приятели на Българската армия. Началото на демонстрациите ще започне в 10.30 ч. и ще продължи с 4-часова интензивна летателна програма.

Гости на празника са Сухопътните войски и Военноморските сили на Българската армия, Гранична полиция и представители на Военновъздушните сили на Германия, Гърция, САЩ, Унгария и Швейцария, които ще бъдат част от авиационното шоу и от показа на авиационната техника, подготвена за посетители.Поради очаквания натоварен трафик през деня препоръчваме на нашите посетители от град Пловдив и околните населени места да използват за придвижване междуградските автобуси и ж.п. транспорт.

В тази връзка, БДЖ отпуска допълнителни влакове по линията Пловдив – с. Граф Игнатиево.

За пътуващите с автомобилен транспорт - стадионът на село Граф Игнатиево ще бъде обособен като допълнителен паркинг. Регулацията на движението и паркирането в района ще се осъществява съвместно с органите на МВР. Областна дирекция на МВР - гр. Пловдив предупреждава водачите на МПС, преминаващи през Републикански път II-64 на 14 септември 2024 г., че са възможни задръствания във времевия интервал от 08:00 ч. до 16:00 ч. Препоръчително е за пътуващите с друга цел в двете посоки да използват обходния маршрут през с. Царимир – с. Церетелево - с. Неделево - с. Голям Чардак - с. Малък Чардак – с. Строево – с. Труд – гр. Пловдив.