Черно море Тича изпусна пълен обрат срещу Берое

01 Ное 2021 20:51

Черно море изпусна да изненада Берое у дома в мач от 4 кръг на НБЛ. „Моряците“ бяха на крачка от сензацията след като наваксаха 19 точки през второто полувреме и 38 секунди преди края изравниха на по-опитния си съперник.

Слабото начало на домакините доведе до бързо натрупване на аванс от страна на Берое. „Зелените“ поведоха с 16 точки през първата четвърт и това ги успокои. До почивката играта се поизравни, но гостите все още имаха преимущество на терена.

Всичко се промени през второто полувреме, когато в последните пет минути от третата част възпитаниците на Даниел Клечков нанизаха 14 точки срещу 4 за старозагорци. Варненци продължиха да се борят до самия край и макар 38 секунди преди сирената да изравниха, силите не им стигнаха за пълен обрат.

Обина Олека завърши с 19 точки за победителите, като хвана и впечатляващите 18 борби, с което даде заявка за MVP на кръга (коефициент 30). Антон Кук добави 16 точки, с 14 се отличи ДеКуан Абром, а Дамян Минков наниза 12. С 10 точки се включи Мартин Сотиров.

Най-добрия мач в кариерата си в НБЛ изигра Мартин Стефанов. Крилото наниза 19 точки и хвана 12 борби, като направи и 4 асистенции. Мартин Йорданов добави 14 точки, а капитанът Веселин Георгиев вкара 13.

В следващия кръг Черно море Тича гостува в Ботевград на Балкан, а Берое посреща лидера Рилски спортист.