Време е за пловдивското дерби: Ботев посреща Локомотив на ''Колежа''

28 Юли 2024 07:48

Отборите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) се изправят един срещу друг в 119-ото градско дерби. Мачът на стадион ''Христо Ботев'' стартира в 21:15 часа и ще бъде ръководен от Георги Кабаков. 

Очаква се уникална атмосфера на ''Колежа'' и препълнен стадион, като целият сектор за гости, където ще бъдат поместени феновете на ''смърфовете'', е разпродаден. 

И двата тима стартираха шампионата с победи. ''Жълто-черните'' се наложиха убедително над Ботев (Враца) с 3:1 като гост, докато ''черно-белите'' надделяха с минималното 1:0 над Арда (Кърджали) на ''Лаута''.

''Канарчетата'' участват в Лига Европа. Футболистите на Душан Керкез отстраниха Марибор с общ резултат 4:3 в първия квалификационен кръг. Преди три дни Ботев загуби гостуването си на гръцкия гранд Панатинайкос с 1:2 от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Реваншът между двата отбора е на 1 август (четвъртък) от 21:00 часа на ''Колежа''. 

Очаква се в състава на Ботев да има леки промени с оглед тежкото гостуване в Атина и предстоящия реванш с Панатинайкос следващата седмица. Ефе Али е наказан от състава на гостите, но пък наставникът Любослав Пенев ще седне на резервната скамейка, след като изтърпя наказанието си в първия мач за сезона, получено още от престоя на специалиста в Хебър. 

Статистически в 118 мача 41 победи са за Локомотив, 41 успеха са за Ботев, а 36 пъти срещите са завършвали наравно. Головата разлика е в полза на Локо - 141:137.

 

Вероятни състави: 

Ботев: Игонен, Укаки, Там, Диабате, Йорданов, Корошец, Карабельов, Попов, Илиев, Нвачукву, Секулич

Локомотив: Томов, Камдем, Паскалев, Сегура, Лясков, Каракашев, Петков, И. Иванов, Х. Иванов, Пенев, Илиев