Ботев се похвали: Вече сме първият клуб у нас с официален туристически партньор

28 Юли 2024 13:56

Часове преди градското дерби срещу Локомотив, от Ботев Пловдив анонсираха ново сътрудничество. Жълто-черните се похвалиха като първият клуб у нас с официален туристически партньор.

„Ботев Пловдив сключи партньорство с Приморско и популярният морски курорт вече е официален туристически партньор на нашия клуб. Благодарение на споразумението, всички привърженици на „жълто-черните“, които посетят Приморско, ще могат не само да опознаят още по-добре красотите на уникалния крайбрежен град, но и да се включат в редица игри и кампании, насочени и към любимия им клуб.Привличането на Приморско като официален туристически партньор е поредна стъпка на Ботев в неговия стремеж да функционира по европейски модел. За нашия клуб беше важно да си партнира с местен курорт, който може да предостави неповторимо изживяване за всеки фен на „канарчетата“.
Приморско е един от традиционните курорти, които жителите на Пловдив предпочитат за своята почивка. В хода не само на летния сезон, но и през цялата година привържениците на Ботев ще могат не само да се насладят на забележителностите на града, но и да се запознаят с неговата история по-подробно, а и да участват в редица кампании, организирани съвместно с Ботев. Безкрайните пясъчни плажове, комбинацията от спокойно и бурно море, красивата крайбрежна улица и разнообразието от културни мероприятия на централния площад ще очакват всички ботевисти, които желаят да се насладят на наистина незабравима почивка.

„Всеки голям клуб в света има официален туристически партньор и ние сме горди, че сме първият български футболен клуб, който има такъв партньор. Партньорството с Приморско има потенциал да разгърне мащабите на бранда „Ботев“ на национално ниво и да спомогне за бизнес сътрудничество с останалите наши бизнес партньори. Приморско в исторически план е предпочитана лятна дестинация за хората от Пловдив, затова ние смятаме да използваме целия маркетингов потенциал, с който разполагаме, за да придвижим допълнителен туристопоток в тази посока. Партньорството с Приморско ни отваря възможност за реализирането на различни кампании, които съм сигурен, че ще се харесат на нашите фенове. Целта е да изградим нещо неповторимо за България и да надграждаме това партньорство през следващите години“, заяви Алексей Киричек – изпълнителен директор на Ботев.

„Пловдив е таргетиран район за нашите туристически планове. Възможността да си партнираме с един от символите на града, какъвто е Ботев, ни отваря страхотна възможност да демонстрираме на тяхната многобройна фенска маса уникалните условия за почивка, които предоставя Приморско. Кампаниите, които сме планирали, имат за цел да популяризират новия облик на Приморско, който сме изградили, както и да запознаят обществото, че това не е дестинация само за морски туризъм, а може да бъде посещаван целогодишно, заради неповторимата природа и исторически обекти, с които разполагаме“, сподели Иван Гайков – кмет на гр. Приморско. „Доброто представяне на Ботев в европейските клубни турнири е предпоставка нашата реклама да достигне и до чуждестранни туристи, което е допълнителна добавена стойност за нашия курорт. Ентусиазирани сме през първата година от партньорството да положим едни стабилни основи, над които да надградим и да покажем, че в България туризмът и спортът могат да си помагат“, написаха от Ботев Пд.