Момичетата на „Ботев“ Пловдив спечелиха турнира за „Купата на кмета“

08 Сеп 2024 18:24

 

Футболистките на „Ботев“ (Пловдив) станаха победители в първия момичешки турнир, който е част традиционната надпревара „Купата на кмета“. Състезанието се организира от Община Марица и е под егидата на кмета Димитър Иванов.
На стадиона в Скутаре „канарките“ спечелиха своята група след успехи над съставите на ФК „Раковски“ (12:0) и срещу домакините от ФК „Скутаре“ (4:2). На финала се изправиха срещу новосформирания отбор на ФК „Казанлък“ с 3:0, които спечелиха своята група срещу ФК „Родопа“ (Смолян) (7:0) и ФК „Пълдин“ (4:0). Бронзовите медали заеха момичетата от ФК „Скутаре“, които спечелиха драматично мача си срещу ФК „Пълдин“ с 4:3.
Купите и медалите бяха връчени от заместник-кмета по спорт на Община Марица Николай Стаматов и организатора на турнира Пламен Ботев.
„Искам да благодаря на всички отбори, че приеха поканата и участваха в първия турнир, който организираме за момичета. Надявам се догодина отново да се видим пак тук. Аплодисменти за всички момичета. Показахте, че по нищо не отстъпвате на момчетата във футбола“, заяви Пламен Ботев.
„Първо, искам да поздравя всички от името на кмета на община Марица Димитър Иванов, и от мое име, за това новаторско нещо, което се случва. Надявам се следващата година в турнира „Купата на кмета“ участие да вземат повече отбори. За нас ще бъде чест да бъдем ваши домакини. Благодаря на организаторите в лицето на Пламен Ботев и кмета на Скутаре Катя Тодоров, че се справиха отлично. Поздравявам ви и с днешния празник – Рождество Богородично. На вас, скъпи деца, пожелавам предстоящата седмица, която ви остава във ваканция, да прекарате незабравими мигове и да се приготвите за новата учебна година, която да ви дари с много емоции и приятни моменти“, каза заместник-кметът на Община Марица Николай Стаматов.

 

Група „А“

„Пълдин“ – „Казанлък“ (0:4)
„Пълдин“ – „Родопа“ (4:0)
„Родопа“ – „Казанлък“ (0:7)

Група „Б“

„Ботев“ (Пловдив) – „Раковски“ (12:0)
„Ботев“ (Пловдив) – „Скутаре“ (4:2)
„Скутаре“ – „Раковски“ (2:0)

Финална фаза

5/6-о място: „Раковски“ – „Родопа“ (0:10)
3/4-о място: „Скутаре“ – „Пълдин“ (4:3)
Финал: „Ботев“ – „Казанлък“ (3:0)