Изненадващ нов лидер в Серия ''А"

16 Сеп 2024 22:41

Отборът на Удинезе е новият изненадващ лидер в италианската Серия ''А''. Футболистите на Коста Руняич спечелиха гостуването си на Парма с 3:2 в двубой от четвъртия кръг на първенството. Срещата се проведе на стадион ''Енио Тардини''.

Така Удинезе събра актив от 10 точки и заема първата позиция в класирането. ''Дуковете'' допуснаха второ поредно поражение и се намират на 12-ата позиция с 4 пункта.

Мачът започна отлично за домакините, които откриха резултата още във втората минута, когато Енрико Дел Прато се разписа с воле. В 43-ата минута Парма удвои преднината си след удар по земя на Анже-Йоан Бони.

В 49-ата минута гостите се върнаха в мача, когато Лоренцо Лука се разписа с глава. Удинезе изравни в 68-ата минута. Кайнан Дейвис свали топката с глава за Флориан Товен, който добута кълбото в мрежата. 

Домакините останаха с човек по-малко в срещата пет минути по-късно, тъй като Мандела Кейта беше изгонен от игра след втория си жълт картон. 

Тимът на Енрико Дел Прато направи пълен обрат в 77-ата минута. Леандро Чичизола отрази изстрел на Юрген Екеленкамп от близка дистанция, но Товен вкара втория си гол в мача при добавката.

В следващия кръг Парма е гост на Лече, а за Удинезе предстои гостуване на Рома.