Марица не успя да задържи преднината си срещу Дунав и загуби

07 Апр 2024 07:53

"Марица" поведе при гостуването си на "Дунав", но допусна обрат и в крайна сметка загуби. Двубоят на градския стадион в Русе бе интересен и оспорван, като пловдивчани не отстъпваха игрово на своя противник, но отстъпиха в резултата.
Мачът започна добре за "Марица". В 6-та минута Георги Трифонов центрира много добре и Станислав Маламов откри с хубав удар. При нова ситуация Веселин Марчев можеше да удвои след нов добър пас на Трифонов, но вратарят на "Дунав" спаси. В средата на първата част Янко Ангелов бе контузен, а по -късно се наложи той да бъде заменен. Илия Николов спаси удар на Мирослав Будинов в средата на полувремето. В продължението на първата част и във втората минута на втората част, след центрирания, домакините успяха да обърнат до 2:1 с голове на Джан Хасан и Луис Пахама. По-късно гол на домакините бе отменен заради засада. Веселин Марчев можеше да изравни след хубав пас на Валери Домовчийски, но стражът на русенци оново спаси. Вратарят на "Марица" спаси и отсъдена дузпа в 87-та минута, като отново Будинов бе изпълнител. В продължението на мача пред "жълто-сините" се откри златна възможност да стигнат до равенството. Свилен Щерев центрира, вратарят изби, последва разбъркване в накадателното поле, а Олджай Алиев стреля, но топката премина на сантиметри от страничната греда.
Реферът успя да "нашари" цели шестима играчи на "Марица" в този мач, въпреки че именно пловдивчани бяха по-коректния отбор на терена.
Така "Марица" записа четвърто поредно поражение. След две поредни гостувания тежката програма предвижда в следващия кръг тимът да домакинства на досегашния лидер "Септември". Мачовете до края на сезона ще бъдат съдбоносни за "жълто-сините", които имат крещяща нужда от точки. Въпреки, че срещу доста от съперниците, от които загубиха, пловдивчани не отстъпваха в игрови план, те не успяха да спечелят точки и заемат незавидното 16-то място с актив от 25 точки, на три от спасителното 14-то място. То се заема от тима на "Беласица", като тимът от Петрич не еизиграл своята среща от 27 кръг.

Main Menu