Марица допусна тежко поражение от Добруджа

21 Апр 2024 00:04

Марица загуби гостуването си на Добруджа с 4:1. Срещата бе от 29-ти кръг на шампионата във Втора лига.
От състава на Марица липсваха контузените Стефан Попов, Христиан Димитров и Наско Христев, както и Теодор Андреев и Николай Иванов, които са болни. Юношата Симеон Сираков дебютира като титуляр в представителния тим на Марица, друг юноша - Радослав Мицев бе включен за пръв път в групата за двубой от Втора лига.
Срещата се игра под непрестанен дъжд на доста подгизналия терен в к.к. Албена.
Първата част вървеше към нулево равенство, но в продължението играч на Добруджа засече центриране от корнер. Петър Начев изби, но Осман Шериф довкара избитата топка за 1:0.
Шанс за гол се откри пред Свилен Щерев, чиито удар мина на сантиметри от страничната греда. С много силен и плътен удар от границата на наказателното поле на Преслав Йорданов домакините удвоиха в 52-та минута. Вторият гол предопредели крайният победител в мача и гарда на пловдивчани сякаш изцяло падна. До края на двубоя те инкасираха още два гола след центриране от корнер и меле и след фаул. Димитър Пиргов отбеляза и двете попадения за Добруджа. Дебютиращият Симеон Сираков игра до 75-та минута, а след това друг юноша на маричани Радослав Мицев влезе в игра и също записа дебют. В края на мача Марица все пак стигна до почетно попадение, което оформи крайното 4:1. Валери Домовчийски засече центриране на Свилен Щерев, стражът на домакините изби, а Олджай Алиев довкара.
След седмица Марица е домакин на Струмска слава (Радомир).

Main Menu