Локомотив се справи с последния в efbet Лига (СНИМКИ И ВИДЕО)

28 Апр 2023 18:43
Локомотив се справи с последния в efbet Лига (СНИМКИ И ВИДЕО) Снимки: Plovdivskinovini.bg

Отборът на Локомотив (Пловдив) постигна домакински успех над Спартак (Варна) с 3:1 в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига. Срещата бе ръководена от Ивайло Ненков. 

Домакините откриха резултата в седмата минута, след като Джовани се разписа от дузпа, която беше отсъдена заради игра с ръка на Роберто Хименес. Гостите изравниха в края на първото полувреме чрез Луан. В 68-ата минута Мартин Паскалев отбеляза попадение с глава, с което донесе трите точки на ''смърфовете''. ''Соколите'' останаха с човек по-малко в 72-ата минута, тъй като Пламен Димов беше изгонен с директен червен картон. Димитър Илиев вкара гол в добавеното време на срещата, с който оформи крайното 3:1.

Така ''черно-белите'' събраха актив от 46 точки и се намират на шестото място в таблицата. Спартак (Варна) остава на последната 16-а позиция със 16 пункта.

В следващия кръг пловдивчани гостуват на Славия, а варненци приемат ЦСКА 1948.

Домакинският натиск на Локомотив Пловдив стартира от самото начало. ''Смърфовете'' си спечелиха ъглов удар в 3-тата минута. След центрирането топката стигна до Петър Витанов, който стреля от движение в ръката на Роберто Хименес. Главният съдия Ивайло Ненков не уважи претенциите на ''черно-белите'' за дузпа. Последва обаче намеса на ВАР. След дълъг преглед, продължил около три минути, реферът посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Джовани, който прати Иван Дичевски в обратния ъгъл.

Спартак бързо се съвзе. В 12-ата минута удар на Ивей Ромееш мина над напречната греда. Две минути по-късно и "смърфовете" можеха да вкарат. Димитър Илиев се озова на върха на атаката на тима си и опита технично да копне топката над Дичевски, като сантиметри го разделиха от гол за 2:0. Локомотив стигна до още един шанс, но удар на Дион се отклони в една от гредите зад Дичевски.

В 23-ата минута гредата спря Бабакар Дион. Цялата атака на "черно-белите" беше много добра и красива, защото се разви по въздуха. Димитър Илиев видя включването на Матеус Да Силва по десния фланг и с меко подаване намери бразилеца. Той пък отклони с едно докосване от въздуха към наказателното поле, а там Бабакар Дион засече центрирането. Топката обаче срещна страничната греда за късмет на стража Дичевски.

В 41-ата минута Спартак Варна организира стойностна контраатака. Ивееш Ромей овладя и даде страхотен извеждащ пас към Баланюк. Украинецът се озова сам срещу Хоркаш. Тръгна да го залъгва, но топката му избяга. Защитник дотича и я изчисти току пред аутлинията.

Спартак изравни в края на полувремето. По-силната игра на гостите доведе до изравнително попадение, което бе дело на отдадения под наем от Локомотив в Спартак - Луан. Бразилският защитник изпревари всички в наказателното поле след центриране от десния фланг и с глава изравни.

В добавеното време Динко Хоркаш улови топката след шут на Беланюк от границата на наказателното поле. 

В 48-ата минута Евандро опита да изненада Хоркаш с изстрел от сериозна дистанция, но над вратата.

В 58-ата минута Беланюк направи пореден фрапантен пропуск. Този път той беше на метър от голлинията, но не успя да прати топката в мрежата след страхотно подаване на Иван Йорданов. В 65-ата минута Дичевски направи много добро спасяване след отклонена топка от главата на Мартин Паскалев.

В 68-ата минута Паскалев отново беше изпуснат от защитата на гостите и този път той не пропусна да отбележи с глава от метър разстояние.

В 72-ата минута гостите от Варна останаха с човек по-малко. Техният капитан Пламен Димов беше изгонен с директен червен картон след намесата на ВАР. Първоначално картонът за Димов за нарушението му срещу Бариани беше жълт, но ВАР потвърди, че бранителят е бил последен в защитата и главният съдия промени решението си.

Все по-трудно ставаше за Спартак Варна. Домакините установиха контрол върху топката и натискаха. В 80-ата минута Джовани изпълни ъглов удар. Петър Витанов засече с глава, но право в ръцете на Дичевски.

Дълбоко в продължението на мача Локомотив сложи точка на спора. Димитър Илиев отбеляза във вратата на Иван Дичевски, след като преди това стражът отрази удар на Петър Андреев. 

 

Съставите на двата тима:

Локомотив Пд: Динко Хоркаш, Йосип Томашевич, Хорхе Сегура Портокареро, Мартин Паскалев, Матеус Де Барош Да Силва, Петър Витанов, Георги Каракашев, Джовани Маркес, Димитър Илиев, Бабакар Дион, Ерик Сорга

Резерви: Илко Пиргов, Милош Петрович, Христо Иванов, Денислав Александров, Ивайло Димитров, Пиер Зебли, Иван Михайлов, Кристиан Пинеда, Петър Андреев

Треньор: Александър Томаш

 

Спартак Вн: Иван Дичевски, Александър Цветков, Александър Беолусов, Виктор Митев, Денис Баланюк, Евандро Фелипе Де Лима Коста, Иван Йорданов, Ивей Натаниел, Луан Лейта Да Силва, Пламен Димов, Роберто Мануел Сиера Хименез

Резерви: Стефан Петков, Бен Карамоко, Даниел Начев, Ивайло Климентов, Лерой Микелс, Нейтън Олдър, Родни Антуи, Румен Руменов

Треньор: Димитър Димитров

Main Menu