Локомотив хвана последния влак за топ 6 след минимална победа над Левски (ВИДЕО и СНИМКИ)

08 Май 2023 16:26
Локомотив хвана последния влак за топ 6 след минимална победа над Левски (ВИДЕО и СНИМКИ) Снимки: Plovdivskinovini.bg

Локомотив (Пловдив) е последният участник в Топ 6 след успех срещу Левски с 1:0. Двубоят от 30-ия кръг на efbet Лига бе чакан с голям интерес от феновете на двата тима. Джовани (60) отбеляза единственото попадение в срещата с хубав шут от границата на наказателното поле. Преди това попадение на Роналдо беше отменено заради засада на Рикардиньо в момента на паса към бразилеца. През първото полувреме срещата беше прекъсната за няколко минути, тъй като фен на Локомотив получи инсулт в трибуна "Бесика" и се наложи да бъде изнесен на носилка, а впоследствие и с линейка. Мачът на стадион „Локомотив“ в парк „Лаута“ бе ръководен от Драгомир Драганов.Преди старта на дуела на стадион "Локомотив" капитанът на домакините - Димитър Илиев, даде плакет на капитана на гостите - Андреев, в чест на 80-годишнината от рождението на Георги Аспарухов.

В 9-ата минута се стигна до първа интересна ситуацията и тя бе пред вратата на Левски. Бабакар Дион центрира от фаул, а Матеус Да Силва с акробатично отиграване прати топката към втора греда. Ерик Сорга също опита с ножичен удар да засече, но се размина с топката. Левски отговори с първия точен удар в мача. Той дойде в 12-ата минута и беше дело на Уелтон, чийто шут попадна в ръцете на Динко Хоркаш.

Малко по-късно Ерик Сорга взаимодейства с Димитър Илиев, който продължи към Бабакар Дион, а той стреля в долния десен ъгъл на вратата на Левски, но Пламен Андреев се намеси без затруднения.

В 18-ата минута пък реферът Драганов прекрати срещата за момент. Причината беше, че фен на Локомотив Пловдив трябваше да бъде изнесен с носилка от трибуните, след като се почувства зле. Малко след това на терена на "Локомотив" влезе и линейка, която да отведе привърженика от стадиона.

Темпото значително спадна в следващия четвърт час и до положения пред двете врати не се стигна, макар Локомотив да имаше териториално преимущество. В 41-ата минута Уелтон проби опасно отляво, навлезе в наказателното поле и от малкото наказателно поле стреля, но Динко Хоркаш изби и Левски получи корнер.

В добавеното време на първото полувреме "сините" разгърнаха контраатака, а Попов навлезе през средата и шутира, но Сегура с тяло блокира опита на ветерана. Малко след това удар на Уелтън от средна дистанция беше блокиран от отбраната на Локомотив, след което Хоркаш улови с лекота.

В 49-ата минута Левски стигна до гол чрез Роналдо, който обаче беше отменен заради фаул срещу вратаря. Центриране на Рикардиньо по земя не беше изчистено по най-добрия начин от Джовани Трупе. Топката рикошира в крака на Роналдо, а след това и Сегура изчисти в Роналдо, като при това действие се получи коварен удар към Хоркаш. Стражът се намеси, но Роналдо от метър разстояние прати топката във вратата. Впоследствие се оказа, че Рикардиньо е бил в положение на засада при подаването към него.

В 55-ата минута Марин Петков намери добре топката с удар от движение, но изстрелът излезе в аут.

Минута преди да беше изтекъл час игра Джовани успя да прониже Пламен Андреев и той вкара седмия си гол през сезона за пловдивския тим. Домакините поеха топката чрез Димитър Илиев, чийто удар беше блокиран от Ван дер Каап. Тя отиде у Джовани, който шутира елегантно с десния крак, а Андреев нямаше шанс при тази ситуция - 1:0 за "смърфовете".

Левски опита да отговори три минути по-късно, когато Уелтон намери Илиян Стефанов в наказателното поле, а той без да се замисли стреля с левия крак, но Динко Хоркаш показа невероятен рефлекс и изби в корнер. В 65-ата минута се стигна до ново много добро положение за Левски. След разбъркване от корнер топката стигна до Рикардиньо, който от около два метра стреля, а Хоркаш отново демонстрира брилянтен рефлекс и не позволи топката да влезе в мрежата му. 

В 74-ата минута точно Хоркаш трябваше да напусне принудително терена заради травма. Неговото място беше заето от ветерана Илко Пиргов.

В следващите минути Левски опита да упражни натиск, а футболистите на Локомотив чакаха своя момента на контраатака.

Съставите на двата тима:

Локомотив Пд: Динко Хоркаш, Джовани Трупе, Мартин Паскалев, Хорхе Сегура, Матеус Де Барош Да Силва, Георги Каракашев, Христо Иванов, Джовани Маркес, Бабакар Дион, Димитър Илиев, Ерик Сорга

Резерви: Илко Пиргов, Йосип Томашевич, Милош Петрович, Ивайло Димитров, Кристиан Пинеда, Петър Андреев, Иван Михайлов, Аксел Велев

Треньор: Александър Томаш

 

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Келиан Ван Дер Каап, Вандерсон Цунами, Рикардиньо, Ивелин Попов, Уелтън, Роналдо, Асен Чандъров, Ноа Кемесанг Сонко Сундберг, Мартин Петков

Резерви: Иван Андонов, Джауад Ел Джемили, Илиян Стефанов, Патрик-Габриел Галчев, Асен Митков, Кристиан Димитров, Антоан Стоянов, Дейвид Михалев

Треньор: Елин Топузаков

Main Menu