Локомотив търси позитивен завършек на годината

11 Дек 2023 08:16

Отборът на Локомотив (Пловдив) посреща Пирин (Благоевград) в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Срещата между двата тима започва в 15:00 часа и ще бъде ръководена от Иво Андреев. 

Пловдивчани се намират на петото място в класирането с актив от 35 точки, докато благоевградчани са 14-и с 16 пункта. 

В предишния кръг ''смърфовете'' допуснаха тежко поражение от Левски в София с 0:3, а Пирин завърши при резултат 1:1 срещу Локомотив (София) в Благоевград. 

Срещата е повече от непредсказуема заради последните събития около отбора на Локомотив. Преди седмица изпълнителният директор Павел Колев хвърли оставка и разкри скандални неща около случващото се в клуба, като хвърли топката в полето на двамата собственици Христо Крушарски и Адам Сотков. През седмицата Локомотив се прости с амбициите си за добро представяне в турнира за Купата на България, отпадайки от надпреварата след загуба с 0:4 от Лудогорец. Пирин също има своите проблеми. Старши треньорът на Иво Тренчев сподели, че клубът има два-три месеца, за да оцелее.

Успех за един от двата тима ще е равносилен за позитивен завършек на годината, с който новата година да бъде посрещната по-оптимистично.