Локомотив надви ЦСКА 1948 в контролна среща

20 Ян 2024 15:33
Локомотив надви ЦСКА 1948 в контролна среща facebook.com/lokomotivplovdiv/

Отборът на Локомотив (Пловдив) надигра с 2:1 ЦСКА 1948 в контролна среща, която се изигра на "Лаута". Попаденията за домакините реализираха Мартин Паскалев (12) и Евандро (24). Точен за "червените" бе Никола Илиев (82).

Първата интересна ситуация в проверката се откри пред вратата на гостите. Бубакар Дион получи подаване от Димитър Илиев, след което задържа кълбото в наказателното поле, надигравайки трима бранители, но ударът му бе твърде слаб.

В 12-ата минута Бубакар Дион центрира от корнер към Мартин Паскалев, който с глава матира стража на "червените".

Малко по-късно Валентин Йосков спечели пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Капитанът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев застана зад топката, но не стреля, а я отклони към Емил Ценов, който обаче не отправи добър изстрел.

В 24-ата минута "смърфовете" вкараха втори гол в мрежата на Генадий Ганев. Димитър Илиев пусна пас към Евандро, който не се забави и от границата на наказателното поле с левия крак направи резултата 2:0.

В 39-ата минута Бирсент Карагарен проби по десния фланг и центрира по земя към Радослав Кирилов, но ударът му бе блокиран.

Второто полувреме започна при натрупана снежна покривка, която скри очертанията на терена те не се виждаха по никакъв начин. В употреба влязоха резервни оранжеви топки.

Първата интересна ситуация през втората част дойде в 54-ата минута, когато Антонио Вутов с глава засече центриране от корнер, но право в ръцете на Динко Хоркаш.

В 65-ата минута Ефе Али влезе брутално в краката на Михаил Цонев и абсолютно закономерно получи директен червен картон. Това доведе до сериозна контузия и младият защитник бе сменен принудително.

Седем минути след това Емил Виячки засече с глава центриране от корнер, но над вратата. Четири минути по-късно удар на Антонио Вутов по земя премина на сантиметри от вратата на Локомотив Пловдив.

В 82-рата минута ЦСКА 1948 върна едно попадение. Никола Илиев получи топката в наказателното поле и стреля силно в близкия ляв ъгъл, като не остави шансове на Динко Хоркаш. Юношата на Ботев Пловдив с жест провокира феновете на Локомотив, които го „грабнаха“.

В 89-ата минута след центриране на Антонио Вутов от ъглов удар Реян Даскалов стреля с глава в напречната греда, след което се стигна до разбъркване в наказателното поле на Локомотив, но отбраната на "смърфовете" се справи, а това бе и последното интересно положение в мача.