Байерн Мюнхен сдаде върха след загуба от Леверкузен (ВИДЕО)

19 Мар 2023 21:14

Байерн Мюнхен сдаде лидерската си позиция в Бундеслигата след 25-ия кръг. Това стана факт, след като баварците отстъпиха с 1:2 при гостуването си на Байер Леверкузен. Йозуа Кимих откри резултата в 32-ата минута, но след две дузпи през втората част, реализирани от Есекиел Паласиос, "аспирините" стигнаха до обрат.

Германският хегемон изигра един от най-слабите си мачове от началото на сезона, като едва в края се съвзе и създаде няколко добри възможности за гол, но Лукаш Храдецки спаси.

Така Борусия Дортмунд е новият лидер в Бундеслигата с 53 точки, докато Байерн е втори с 52 точки. Двата отбора се изправят един срещу друг в следващия кръг. Леверкузен събра 37 точки и заема 8-о място във временното класиране.

Първата по-интересна ситуация бе на сметката на Байер Леверкузен - в 10-ата минута Керем Демирбай опита директно от корнер да изненада Ян Зомер, но швейцарецът внимаваше и изби. Шест минути по-късно стражът на Байерн се намеси и при изстрел на Джереми Фримпонг.

Байерн се възползва от първата си голова възможност. В 22-ата минута Жоао Кансело центрира, а Леон Горецка подаде на Йозуа Кимих, а той с помощта на рикошет вкара топката във вратата на Лукас Храдецки.
Домакините се опитаха да реагират, като опасни удари на Виртц и Демирбай бяха блокирани в следващите минути.

В 56-ата минута "аспирините" стигнаха до изравнителен гол. Амин Адли получи пас в наказателното поле, където беше застъпен от Бенжамен Павар. Първоначално главният рефер Тобиас Щилер показа жълт картон на французина за симулация. След намесата на ВАР обаче промени решението си и посочи бялата точка. Зад топката застана Есекиел Паласиос, който с удар в долния десен ъгъл вкара за 1:1.

В 62-ата минута Горетцка засече с глава центриране на Кингсли Коман, но топката премина покрай вратата. Шест минути по-късно Мусиала получи пред наказателното поле, направи двойно с Дейвис и се озова на стрелкова позиция, но от малък удар прати топката опасно покрай вратата.

В 73-ата минута Байер стигна до пълен обрат. Адли получи извеждащ пас отляво, поведе си топката и падна в наказателното поле след съприкосновение с Упамекано. Първоначално Щилер отново показа жълт картон за симулация на французина, но след това прегледа ситуацията и посочи бялата точка. Зад топката отново застана Паласиос и аржентинският национал отново не сбърка - 2:1.

В 85-ата минута баварците организираха отлична контраатака. Сане проби през центъра и пусна към Гнабри отляво. Нападателят отправи удар, който Храдецки успя да избие. Топката се озова в Кингсли Коман, който шутира от движение, но покрай вратата. Три минути след това Сане се справи с няколко играчи, стигна до дъгата на наказателното поле и шутира силно, но вратарят на домакините изби. Топката се озова в Дейвис, който също отправи удар, но финландският страж отново се справи.

В последната минута от добавеното време Матайс де Лихт засече с глава центриране на Коман отдясно, но топката мина покрай вратата.