Ювентус излъга Интер като гост (ВИДЕО)

20 Мар 2023 00:11

Ювентус постигна втора шампионатна победа над Интер през този сезон. „Старата дама“ надви миланския гранд с 1:0 на „Джузепе Меаца“.

Единственото попадение в срещата отбеляза Филип Костич в средата на първото полувреме. Голът бе преразглеждан повече от 4 минути за игра с ръка на Адриен Рабио, но в крайна сметка главният арбитър Даниеле Кифи не бе привикан на ВАР.

„Нерадзурите“ натискаха своя съперник в черно и бяло през голяма част от мача, но така и не стигнаха до 100-процентови голови шансове, като отбраната на торинци се справяше с почти всички нападения.

Юве събра 41 точки на седмата позиция (отборът има наказание -15 точки). Зона „Европа“ е само на четири точки от „бианконерите“ - на шестата позиция е Аталанта с 45 пункта. Интер бе изпреварен от Лацио по-рано през деня и вече е на трето място с 50 точки.

Николо Барела отправи удар още във 2-ата минута, но Войчех Шчесни спаси.

Интер създаде много сериозно напрежение пред вратата на Ювентус в 18-ата минута. Ромелу Лукаку и Николо Барела размениха подавания в наказателното поле на „бианконерите“, след което последният стреля, но в обсега на Войчех Шчесни, който спаси.

Ювентус поведе с 1:0 в 23-ата минута, когато Адриен Рабио размени пасове с Душан Влахович. След това французинът подаде към Филип Костич, който с диагонален удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Андре Онана.

Интер създаде първият голов шанс и за втората част. В 48-ата минута Димарко бе изведен в близост до вратата, ударът му от воле бе блокиран, но топката се озова в Марсело Брозович, който стреля, но над вратата.

В 59-ата минута и Ювентус организира добра атака, топката стигна до Влахович, който шутира от дистанция, но слабо и в ръцете на вратаря, като сърбинът впоследствие видя непокрития Фаджоли, с когото можеше да комбинира и да изостри доста повече атаката.

Минута по-късно се стигна до нова опасност пред Андре Онана, който този път трябваше да се намесва след нелош далечен изстрел от страна на Влахович.

В 72-рата минута Хакан Чалханоолу реши да шутира от фаул от доста далечно разстояние, като топката тупна коварно, но Шчесни внимаваше и спаси.

В ответната атака и Ювентус бе близо до гола, като Федерико Киеза напредна през центъра и стреля по земя, но кълбото се търкулна на сантиметри от гредата.

Гостите действаха доста опасно на контраатака и в 77-ата минута топката се озова в Костич на границата на пеналта, но ударът му рикошира в защитник и мина встрани от вратата.

Само минута по-късно последва нова възможност за "бианконерите" на контраатака, този пък Киеза центрира за Локатели, който бе на прекрасна позиция пред вратата, но топката му дойде висока и той не успя да я прати в мрежата.

В 86-ата минута Хенрих Мхитарян отправи бомбен шут от движение и кълбото профуча опасно близо покрай вратата на Шчесни, който само го изгледа.

В добавеното време отново Мхитарян шутира много опасно, но и този път нямаше шанс да намери очертанията на вратата.

След последния съдийски сигнал се стигна и до сблъсъци между играчите на двата отбора, а Данило Д'Амброзио получи червен картон.

Main Menu