Невероятна драма! Барселона шокира Реал Мадрид в края (ВИДЕО)

20 Мар 2023 00:28

Барселона постигна късен успех с 2:1 над Реал Мадрид в двубой от 26-ия кръг на Ла Лига. Реал поведе още в 9-ата минута с автогол на Роналд Араухо, но в края на първата част Сержи Роберто изравни. Във втората минута на добавеното време Франк Кесие донесе успеха на каталунците.

С успеха Барса събра 68 точки и вече води с 12 на Реал в класирането.

Дербито започна с атака и точен удар на Бензема още в 23-тата секунда. Каталунците обаче бързо отговориха с мощен шут на Левандовски в 3-тата минута, който беше отразен от Тибо Куртоа.

Последва още един шанс за домакините, след като в 6-ата Рафиня засече с глава, но и този път стражът на Реал успя да спаси.

Късметът се усмихна на Реал в 9-ата минута, когато тимът поведе с 1:0, след като Араухо си отбеляза автогол. Тогава Винисиус Жуниор центрира, но уругваецът неволно отклони топката във вратата на Тер Стеген.

Играчите на Барса видимо се смутиха и допускаха много грешки. Реферът даже спести жълт картон на Сержи Роберто, но в 17-ата вдигна такъв на Начо Фернандес, заради което бранителят на Реал ще бъде наказан за следващата среща в Ла Лига. По-късно през първата част официално предупреждение получи и Рафиня, заради което също няма да може да играе в първия двубой на своя тим след паузата.

Футболистите на Чави стигнаха до следващото си положение в 24-тата, но този път удар на Андреас Кристенсен с глава излезе в аут. Датчанинът спечели битката за топката при центриране и в 32-рата, като този път засече с крак, но Куртоа улови с лекота. Две по-късно белгиецът реагира блестящо и след коварен шут на Рафиня, който отиваше под гредата.

Напрежението се покачи в 41-вата, когато Рафиня проби през Начо, при което футболистът в бяло използва дясната си ръка, за да го спре. Съдията обаче не видя нарушение, а домакини настояваха за такова, защото на всичко отгоре испанецът вече беше с картон.

Все пак активната игра на Барса даде резултат във финалните секунди на полувремето. Тогава Сержи Роберто насочи топката в мрежата на Куртоа след разбъркване и два неуспешни опита на Рафиня да застраши вратата на Реал.

В началото на втората част Винисиус проби отлично отляво и нахлу в наказателното поле на каталунците. Той пусна пас към Федерико Валверде, който опита директен изстрел от въздух, но не уцели добре топпката и я прати встрани от вратата.

Гави успя да се пребори с Дани Карвахал в 58-ата минута при извеждащ пас отляво. След това младокът пробва да намери свой съотборник в пеналтерията, но опитът му бе блокиран. Секунди след това Роберт Левандовски нанесе изстрел, който мина на сантиметри от целта след рикошет. При последвалия корнер пък Френки де Йонг пробва изстрел от трудна позиция, който мина встрани от целта.

В 62-рата Карло Анчелоти пусна в игра Ферлан Менди и Родриго. Само секунди по-късно бразилецът можеше да отбележи след грешка на Бускетс. В 66-ата минута Роберт Левандовски опита странична ножица, а акробатичното му изпълнение мина недалеч от вратата на Тибо Куртоа.

Четири минути по-късно Рафиня комбинира добре със Сержи Роберто на ръба на пеналтерията и след това бразилецът нанесе изстрел, а топката тупна коварно пред Куртоа, който все пак се намеси отлично.

Жул Кунде сбърка в 79-ата минута и подари топката на Карим Бензема, който бързо шутира извън наказателното поле. Ударът му по земя обаче не затрудни Тер Стеген.

Марко Асенсио отново даде преднина на мадричани. Той получи пас от Дани Каравахал след добра комбинация на "белите". Асенсио влезе в игра в 76-ата минута, а пет минути след това се озова свободен в пеналтерията на Барселона и изпрати топката в мрежата на каталунците. Попадението бе преразгледано с ВАР за засада и в крайна сметка бе отменено.

Секунди след това Асенсио опита далечен изстрел, който обаче не бе точен. В 86-ата минута пък Реал Мадрид отново получи шанс да отбележи след грешка на Барса, но първо ударът на Бензема бе блокиран, а после и този на Родриго.

В 88-ата минута Барселона получи рядък шанс да контраатакува. Левандовски получи отдясно, а той пробва да изведе Феран Торес, който през центъра надбяга защитниците на мадричани. Все пак подаването на поляка бе малко по-дълго и Куртоа успя да стигне до топката първи.

В първата минута на добавеното време каталунците атакуваха отлично отляво. Всичко започна от Левандовски, който с петичка изведе Балде. Той нахлу в наказателното поле на Реал Мадрид и прати остро подаване, което стигна до свободния Франк Кесие на далечната греда. Той не сбърка и прати топката в опразнената врата на Реал Мадрид.