Хамилтън няма да отиде във Ферари

23 Май 2023 09:36
Хамилтън няма да отиде във Ферари Снимка: БГНЕС

Шефът на тима на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф опроверга спекулациите, че 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън може да премине във Ферари. Австриецът допълни, че двамата с Люис преговарят за новия му договор с Мерцедес, но призна, че преговорите са „смущаващи”.

В Италия и Англия в началото на седмицата се появиха информации, че Ферари ще направи щедра оферта на Хамилтън, за да напусне тима от Бракли, за който той кара от 2013 година. Люис спечели 6 от титлите си с Мерцедес, но в последните месеци някои анализатори и коментатори като Еди Джордан например, упорито твърдят, че той трябва да премине в Маранело, за да спаси кариерата си.

В интерес на истината слуховете за преминаването на Хамилтън във Ферари в последните години се появяват на редовна база, като за последно бяха много силни през 2019, точно преди британецът да подпише предишния си дълъг договор с тима. Волф и Хамилтън редовно заявяват, че преговарят за нов контракт на пилота, тъй като сегашният му изтича в края на настоящия сезон.

Main Menu