Шави: Като треньор на Барса страдаш много повече, отколкото се радваш

30 Май 2023 20:30
Шави: Като треньор на Барса страдаш много повече, отколкото се радваш Снимка: БГНЕС

Наставникът на Барселона Шави Ернандес даде обширно интервю пред клубната телевизия, в което коментира тежестта на това да бъдеш треньор на Барса, колко важен бе този сезон за тима и кой би могъл да замести Серхио Бускетс след като легендарният халф изигра последния си двубой за отбора.

„Като треньор на Барса страдаш много повече, отколкото се радваш, защото напрежението не спада никога. Мислите за Барса продължават 24 часа в денонощието... За отбора, за посланието, за мотивационния разговор, за това какво можем да направим, за да подобрим защитата, атаката, за трансферите, за Финансовия феърплей...", започна Шави.

На въпрос на кое се наслаждава повече в Барселона – да бъде треньор или играч, Шави отговори: „Бих казал, че сега изживявам както негативното, така и позитивното, но с по-голяма интензивност. Сега, когато сме в положителен момент, след като спечелихме Суперкупата и лигата, ми харесва. Определено в момента съм в период на известно спокойствие."

"Барса е най-трудният за ръководене клуб в света, защото винаги имаме критици. Критики от Мадрид, критики от Каталуния, защото тук се броят само сериозните постижения. Винаги си длъжен да демонстрираш 100% от възможностите си“, заяви Шави. „Като огромен фен на Барса, когато нещата не вървят добре, често имам вътрешното чувство, че провалям всичките ни фенове. Така че моята отдаденост и моето участие винаги е на 200%.“

„Бускетс е най-добрият опорен халф в историята. Играчи като него са единствени по рода си, също както Педри, Иниеста, Давид Силва... За да продължим да печелим титли, заместникът на Бускетс трябва да е почти перфектен“, даде да се разбере испанският специалист.

„Дали Мартин Субименди би бил най-добрият заместник на Бускетс? Ще го кажа отново, но се надявам да не ми се налага повече, защото колегите от Реал Сосиедад почват да ми се ядосват по този въпрос... Невероятен играч е безсъмнено. Има не един футболист, който може да замести Бускетс, но задължително трябва да се целим в играч с неговия профил“, каза още Шави.

Main Menu