Иван Василев: Локомотив София се продава

01 Юни 2023 14:51

Собственикът на Локомотив София Иван Василев говори в ефира на Дарик радио и обяви, че не е променил решението си да напусне, а клубът се продава.

„Няма да издържам повече Локомотив. Ще обърна внимание на фирмите и семейството си. Отгледах това дете, създадох го с моя екип и за благодарност съм обвинен в неща, с които нямам нищо общо. Не съм си променил решението. Аз съм се оттеглил. Това, което съм казал, това се е случило. Няма да забия повече пирон на стадиона, това е факт. Не ходя вече на стадиона. Ходих да инспектирам, доволен съм от видяното“, започна Василев.

„Не е точно така, че 8 години стигат, но има източване от феновете. Благодаря им за подкрепата, но не им благодаря, че чупят и източват клуба с глоби. Взимаме по 2000 лева от билети и плащаме глоби по 5-6000. Ние ги създадохме с моя екип, на който благодаря, истински локомотивци. Благодарност във футбола и живота няма. Не искам повече да се занимавам. Бюджетът е осигурен. Управителният съвет ще ръководи отбора, това е в общи линии. Тези фенове минаха границата. Плащаме глоби от нещо, от което търсим приход. Имаше по 10 000 на мач, сега няма“, продължи той.

„Направих всичко възможно отборът да е добре. Не съм мастит бизнесмен, нямаме община зад гърба, нямаме нищо. Когато правих оградите, трибуните, защо сега не вдигат плакати? Вдигат сега плакати и обвиняват един чист човек. От цяла България имаме много фенове, феновете ни не са само в „Надежда“. Отвсякъде ми се обаждаха. Локомотив София се продава, на масата е. Осигурил съм бюджет и абсолютно всичко, но двигателят на това нещо, който бях аз, няма да го има. Колкото и да струва, няма да съм на печалба. Ще се радвам да дойде добър инвеститор и да удвои какво съм направил“, каза още собственикът на Локомотив.

„Не е нормално някой да си дава парите, за да го обиждат. Замълчал съм си за всичко в интерес на Локомотив София, но това беше краят. Не мога да толерирам тези неща. Имам активи за над 3 милиона. Всичко е осигурено. В Локомотив София никога думата пари не е стояла на дневен ред. Това говори за мениджърските способности. Ние сме от малкото отбори, които0 не дължат пари. Чакам Станислав Генчев да каже къде му е бъдещето. От Ботев Пловдив искаха да разговаряме, да не ме прескачат, така се прави по европейски“, добави той.

„Футболът в България е добър, лошото е, че всички говорим за български футболисти. Искам българи, но ги няма. Цените, които искат от Локомотив не отговарят на нашия стандарт, отговарят на Лудогорец, ЦСКА, тези пари дори в чужбина няма да ги взимат. Аз бях първият, който подкрепи Георги Иванов, има 80 школи на територията на София. Големите отбори ни прибират играчите и не му дават шансове. Всеки гледа, за да оцелява, това е най-болното. И треньорите искат да побеждават и не обръщат толкова внимание на момчетата. По-добре да се провалят, но да се даде шанс. Тепърва ще има много големи проблеми“, завърши Иван Василев.

Main Menu