Берое не успя да победи Пирин в Стара Загора (ВИДЕО)

03 Ное 2023 19:02

Берое Стара Загора не успя да победи Пирин Благоевград при началото на 16-ия кръг и двата тима направиха нулево реми (0:0) под Аязмото. Големият герой в срещата определено беше стражът на „орлетата“ - Максим Ковальов, който направи редица важни спасявания в хода на срещата, за да не позволи Пирин да допусне гол.

Освен важните намеси на украинеца, то и късметът не беше на страната на домакините, които отправиха общо 20 удара към благоевградската врата, а също така нацелиха веднъж напречната греда чрез Вини Трибуле.

След равенството Берое е осми с 21 точки, докато Пирин остана 13-и с 12 пункта.

Още преди да бяха изминали 120 секунди от началото на мача Максим Ковальов трябваше да се намесва, след като Енцо Ойос отправи коварен удар към вратата на Пирин, но стражът на "орлетата" внимаваше и изби топката.

В шестата минута Скуадроне стреля опасно с глава след бързо изпълнение на корнер, но Ковальов отново се прояви с добро спасяване. Гостите отговориха с неточен удар от фал на Аймен Суда.

В средата на първото полувреме Сантиаго Годой засече центриране отляво, но изстрелът му мина на сантиметри от левия страничен стълб. Секунди по-късно нападателят на заралии отново се озова на отлична позиция, но и този път опитът му се оказа неуспешен.

Берое продължи да диктува темпото и в следващите минути, а в 38-ата Вини Трибуле се възползва от дълго подаване зад гърба на защитата на благоевградчани, но ударът му по диагонала срещна горната греда. 2 по-късно Ковальов отрази нов изстрел на Енцо Ойос извън наказателното поле.

Берое продължи с натиска си в началните минути на второто полувреме. Жорди Говеа получи топката на лявото крило, след което центрира на втора греда, къзето Вини Трибуле засече с глава в 47-ата минута, но не успя да порази целта.

Вини Трибуле направи страхотен самостоятелен рейд по лявото крило и навлезе навътре, за да отправи удар, който обаче не затрудни Максим Ковальов, който изби в 53-ата минута.

Трибуле комбинира с Енцо Ойос, който продължи за Франческо Политино, който засече, но покрай десния страничен стълб в 55-ата минута.

Ойос се поита да изненада Максим Ковальов с удар от далечна дистанция, но не успя да намери очертанията на вратата на Пирин в 57-ата минута.

Вини Трибуле овладя топката с гръб към вратата и подаде за Леандро Годой, който стреля от точката за изпълнение на дузпа, но топката попадна право в ръцета на Максим Ковальов в 63-ата минута.

Футболистите на Берое имаха претенции за дузпа в 68-ата минута, когато Леандро Годой се свлече в наказателното пое на Пирин, но дузпа не бе отсъдена, тъй като футболистът на "зелените" бе повален от Густаво Каскардо, който бе избутан от Айуб Абу.

Сегундо Пачаме навлезе към средата и комбинира с Ойос, който отправи мощен изстрел от далечна дистанция към горния ляв ъгъл на вратата, но отново вездесъщият Максим Ковальов отрази в 72-ата минута.

Само две минути по-късно Франсиско Политино се възползва от рикошет в наказателното поле на Пирин и стреля. Вратарят на "орлетата" обаче отново отрази.

Първият точен удар за Пирин дойде във втората минута на добавеното време на мача, когато Аймен Суда навлезе в наказателното поле на домакините и стреля, но Родриго Ачинели нямаше никакви проблеми да отрази.