Бразилец изкачи Реал Мадрид на първото място в Ла Лига (ВИДЕО)

26 Ное 2023 21:29

Реал Мадрид, който е без куп от основните си футболисти заради контузии, се наложи безпроблемно с 3:0 над Кадис като гост в мач от 14-ия кръг на Ла Лига.

Родриго бе големият герой за „кралете“, реализирайки първите два гола и асистиpайки за 11-ото попадение от началото на сезона в шампионата на Джуд Белингам.

В 14-ата минута Родриго смълча трибуните с фантастичен гол. От 15 метра бразилецът прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на Ледесма за 0:1. Родриго бе в резервите, но се наложи да излезе титуляр заради стомашни проблеми на Браим Диас по време на загрявката.

В 64-ата минута Феде Валверде пресече едно подаване пред собственото наказателно поле и постави началото на контратака, която бе завършена елегантно от Родриго за 0:2.

В 74-ата минута Реал Мадрид поведе с 3:0. Джуд Белингам се разписа с премерен шут по земя в далечния ъгъл, след като бе изведен от Родриго. Домакините изразиха претенции за нарушение на Тони Кроос в хода на атаката, но съдиите не сметнаха, че действията му са достатъчни за отмяна на попадението.

Реал Мадрид събра актив от 35 точки и вече се намира на първата позиция в класирането. Жирона е на второто място и има 34 пункта, но е с мач по-малко. Кадис заема 16-ата позиция с 10 точки.