Реал не се затрудни срещу Гранада

02 Дек 2023 21:42

Реал Мадрид победи лесно Гранада с 2:0 в двубой от 15-ия кръг на испанската Ла Лига.

„Белия балет“ не остави никакви шансове на своя съперник, но вкара едва две попадения дело на Браим Диас и Родриго, който продължава ударната си серия и в последните 8 мача на „Кралския клуб“ е автор на 7 гола.

С победата Реал Мадрид се качи отново на върха в Ла Лига с равен брой точки с Жирона. Двата тима имат по 38 пункта. Гранада остава в зоната на изпадащите със 7 точки.

Още в началото вратарят на Гранада Раул Фернандес получи контузия и трябваше да бъде заменен, което обаче отне повече от нормалното за смяна време.

Реал създаде първата си опасност в 14-тата, когато Родриго за малко да засече подаване на Карвахал. Три по-късно обаче, центриране на Гумбау за малко да спре в мрежата на Реал.

Натискът на домакините даде резултат в 26-ата минута, когато Браим Диас преодоля вратаря за 1:0. Тогава той направи двойно подаване с Тони Кроос и вдигна "Бернабеу" на крака.

След гола Реал Мадрид продължи да надиграва тотално своя съперник, който трудно минаваше центъра. Чак в 42-рата обаче се стигна до нов шанс за "белите". Тогава Диас атрактивно изведе Белингам в наказателното поле, но ударът на англичанина не беше точен.

Точно преди паузата домакините поискаха дузпа за нарушение на Игнаси Микел срещу Белингам, но съдиите прецениха, че такова не е имало.

Десетина минути след почивката Реал удари за втори път. Най-активният от "белите" Браим Диас направи поредно страхотно двойно с Тони Кроос, след което намери Белингам на чиста позиция. Ударът на англичанина бе спасен от Фернандес, но при добавката Родриго не прости на стража на Гранада за 2:0.

До края на мача темпото се уби доста сериозно, като най-опасното пред вратата на Гранада бяха няколко удара на влезлия от резервната скамейка Нико Пас.