Двоен успех за Ферари в Австралия

24 Мар 2024 07:49

Карлос Сайнц и Шарл Льоклер донесоха двоен успех на Ферари в Гран При на Австралия, като испанецът излезе начело във втората обиколка и остана на лидерската позиция до финала.

Големият фаворит Макс Верстапен с Ред Бул отпадна още в третата обиколка заради повреда в задния десен спирачен апарат, който се подпали. Преди това Макс сбърка в комплекса завои 2 и 3, което позволи на Сайнц веднага да го атакува и да го изпревари за лидерската позиция. След това Верстапен намали и спря в бокса заради повредата.

Льоклер имаше проблеми с баланса на колата в началото, но след това отново излезе втори и запази позицията си, въпреки че кара с гуми, които бяха с пет обиколки по-стари от тези на Ландо Норис с Макларън. Пилотите на Макларън размениха местата си по заповед на бокса, като Оскар Пиастри завърши на четвърта позиция, а малко преди края Джордж Ръсел катастрофира, след като преследваше Фернандо Алонсо.

Другата голяма звезда, която отпадна в Мелбърн се оказа 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън, който спря заради повреда в двигателя.

 

Main Menu