Кубрат: Противникът не беше на моето ниво

31 Мар 2024 08:03
Кубрат: Противникът не беше на моето ниво Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев говори секунди, след като спечели интернационалната титла на WBA в тежка категория след категорична победа срещу Игор Шевадутский – Хълк в главния мач на галавечерта в „Арена София“ след пълни 12 рунда.

„Противникът не беше на моето ниво, но е супер неудобен. Той направи всичко възможно. И под пояса ще има удар, ние сме българи и не ни пречи нищо“, започна Кубрат Пулев.

„Това е любов и аз връщам със съответната любов. Българите трябва да имаме силен дух, да вярваме в себе си и да възпитаваме децата си по този начин. България е раят. Бих прегърнал всеки един в залата, но чисто физически не мога“, каза още той.

„Смяната на противника и за мен не бе комфортна. Появи се друг противник. Аз съм благодарен на Господ, на малките нещата, на такива победи, такива титли. Махмуд Чар бе поздрави и каза, че Игор е труден противник. Искам да му кажа да се готви за септември и да но да му мине контузията“, каза Кубрат Пулев.

„Като цяло противникът ми беше много неудобен, защото постоянно с главата се вре. Твърдо момче, твърда глава. Въпрос на съдийска преценка е това. Имаше удари под пояса, с глава. Няма проблеми… това е професионалният бокс. Трябва да сме готови и за това. Надиграх го чисто технически отвсякъде, защото нямах намерение да правим размени. Радвам се, че зарадвах всички българи в залата и тези, които гледаха по телевизията“, заяви Кубрат Пулев.

„Септември-октомври би трябвало да играем с Чар за световната титла. Надяваме се, че няма да има контузии. Благодаря на Господ и българите, дано да сме живи и здрави“, каза още той.

„Тервел имаше много труден противник, но това е професионалният бокс. Има нечисти удари, за които също трябва да бъдем подготвени. Тук е истината. Който каквото и да говори, ако не се е качвал на ринга, няма как да знае за какво става въпрос“, коментира Кобрата.

Main Menu